BMW iX1: Ηλεκτρική και τετρακίνητη για όλη την οικογένεια

BMW iX1: Ηλεκτρική και τετρακίνητη για όλη την οικογένεια

BMW iX1: Ηλεκτρική και τετρακίνητη για όλη την οικογένεια
Η BMW παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο που αναλαμβάνει να την εκπροσωπήσει στη δημοφιλή κατηγορία των compact SUV.

Παράλληλα με το λανσάρισμα της BMW X1 τρίτης γενιάς, το προσεχές φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει η νέα iX1. Η μάρκα από το Μόναχο επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση με ένα ακόμη μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο, το οποίο χάρη στο ευρύχωρο εσωτερικό και την μεγάλη αυτονομία καλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας.

Όπως η νέα Χ1, έτσι και η iX1 φθάνει σε μήκος τα 4,5 μέτρα, το πλάτος τα 1,84 μ. και σε ύψος τα 1,64 μ. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις (στα 490 λίτρα έναντι 540 λίτρων). Αισθητικές πινελιές (όπως οι μπλε λεπτομέρειες) και αεροδυναμικές επεμβάσεις, ξεχωρίζουν την iX1 από τη Χ1.

BMW iX1

Η iX1 xDrive30 είναι το πρώτο τετρακίνητο ηλεκτρικό μοντέλο που λανσάρει η BMW στην πολυτελή compact κατηγορία. Δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 313 ίππων και ροπή 494 Νm. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα.

BMW iX1

Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive περιλαμβάνει μπαταρία χωρητικότητας 64,7 kWh. Τοποθετημένη στο πάτωμα της iX1, προσφέρει αυτονομία έως 438 χλμ. (μέση κατανάλωση ενέργειας 17,3-18,4 kWh ανά 100 χλμ). Μέσω φορτιστή ΑC 22 kW η διαδικασία πλήρους φόρτισης διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή DC 130 kW η φόρτιση από το 10 στο 80% ολοκληρώνεται σε 29 λεπτά.

Η iX1 εξοπλίζεται τόσο με το νέο σύστημα ελέγχου/λειτουργίας BMW Operating System 8 αλλά και με το BMW Curved Display, καθώς και μία ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης.

BMW iX1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!