MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα στο FP3

MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα στο FP3
Ο Πέκο Μπανάια της Ducati ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μουτζέλο, με τις ιταλικές μοτοσικλέτες να κυριαρχούν στην κατάταξη.

Με εντυπωσιακό τρόπο εξελίχθηκε το πρωινό σκέλος του Σαββάτου για το Grand Prix Ιταλίας του MotoGP, με αναβάτες και ομάδες να παλεύουν σκληρά για μία θέση στη 10άδα. Αυτός που ήταν στην καλύτερη θέση ήταν ο Πέκο Μπανάια της Ducati, o οποίος σημείωσε χρόνο 1:45,393 και έδειξε τις προθέσεις του για τις κατατακτήριες αργότερα μέσα στη μέρα. Ο χρόνος του πλησίασε στα δύο δέκατα το απόλυτο ρεκόρ πίστας, το οποίο θα ήθελε να «σπάσει» στο Q2.

Πίσω του στη 2η θέση βρέθηκε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia όντας σχεδόν τρία δέκατα μακριά από τον Ιταλό, ενώ την έκπληξη έκανε ο Λούκα Μαρίνι της V46 στην 3η θέση. Μάλιστα είχαμε και τους δύο αναβάτες του Βαλεντίνο Ρόσι στην πρώτη 5άδα και τους χώρισε μόνο ο Ζοάν Ζαρκό.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι ήταν στην 6η θέση μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν, που ανέκαμψε στο FP3, παρά την πτώση που είχε. Οι δύο Honda των Πολ Εσπαργκαρό και Τακάκι Νακαγκάμι πήραν το πολύτιμο εισιτήριο για το Q2 στις κατατακτήριες, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φάμπιο Κουαρταραρό.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως εντός της πρώτης 10άδας είχαμε 7 ιταλικές μοτοσικλέτες, έξι για την Ducati και μία για την Aprilia και τρεις ιαπωνικές. Η διαφορά μεταξύ των 10 ταχύτερων ήταν κάτι παραπάνω από έξι δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ οι πρώτοι 19 είχαν ένα δευτερόλεπτο διαφορά μεταξύ τους.

Μεγάλη απούσα η Suzuki, με τους Άλεξ Ρινς και Ζοάν Μιρ να ολοκληρώνουν στις θέσεις 12 και 16. Απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός του Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος δεν απείλησε ποτέ για μία θέση στην πρώτη 10άδα και ολοκλήρωσε στην 21η θέση της κατάταξης, μπροστά μόνο από τις δορυφορικές KTM και Yamaha.

H δράση στο Grand Prix Ιταλίας, τον όγδοο αγώνα του MotoGP για το 2022 συνεχίζεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3 GP Ιταλίας

MotoGP Ιταλία 2022

Φωτογραφίες: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!