MotoGP: Δεύτερη ομάδα για την Aprilia το 2023

MotoGP: Δεύτερη ομάδα για την Aprilia το 2023
Από το 2023 θα έχουμε τέσσερις Aprilia στο MotoGP με την RNF Racing να φεύγει από τη Yamaha και να αναλαμβάνει δορυφορική ομάδα του ιταλικού εργοστασίου.

Η Aprilia παραμένει στο επίκεντρο των εξελίξεων στο Μουτζέλο όπου θα πραγματοποιηθεί ο 8ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της με τους Αλέις Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες, το ιταλικό εργοστάσιο έκανε ακόμα μια κίνηση ματ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο.

Η Aprilia συμφώνησε με την ομάδα RNF Racing να συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2023 και του 2024 με δύο ακόμα μοτοσικλέτες RS-GP. Η δορυφορική ομάδα της Aprilia θα τρέχει κάτω από την ομπρέλα της RNF με Γενικό Διευθυντή τον Ραζλάν Ραζάλι. Η ομάδα του Ραζάλι τα τελευταία χρόνια είχε συνεργασία με την Yamaha, ωστόσο υπήρχαν προβλήματα στη σχέση των δύο πλευρών καθώς δεν είχε η ομάδα τη στήριξη που θα ήθελε από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

aprilia

Τα επόμενα δύο χρόνια λοιπόν θα έχουμε τέσσερις Aprilia RS-GP στο grid χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τους αναβάτες της ομάδας. Σύμφωνα ωστόσο με τα λεγόμενα του Ραζάλι, οι αναβάτες θα είναι νέοι για να προετοιμαστούν για την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia. Ο ισχυρός άνδρας της RNF Racing τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την μακροχρόνια συνεργασία μας με την Aprilia Racing. Η φιλοσοφία μας παραμένει ίδια, να δουλεύουμε κοντά στην εργοστασιακή ομάδα και να αναπτύσσουμε αναβάτες που θα γίνουν μια μέρα εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia. Θα τους βοηθήσουμε στην εξέλιξη για να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα και τα καλά αποτελέσματα της Aprilia Racing. Η πρόταση της Aprilia εκπληρώνει τα πλάνα μας, τις στρατηγικές και εξασφαλίζει τα επόμενα δύο χρόνια τη δουλειά μας».

Από τη μεριά του ο Μάσιμο Ριβόλα, CEO της Aprilia Racing, πρόσθεσε: «Με ικανοποίηση ανακοινώνω τη συμφωνία μας με την RNF Racing. Πάντα είχαμε προσεκτική προσέγγιση με μικρά βήματα και με την ανταγωνιστικότητα τς RS-GP είναι φυσιολογικό να δούμε ακόμα δύο μοτοσικλέτες στην πίστα. Με την RNF Racing έχουμε έναν συνεργάτη ο οποίος θα αξιοποιήσει και θα δώσει αξία στην κληρονομιά της Aprilia Racing. Σκεφτόμαστε ήδη τους αναβάτες και τον καλύτερο τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά επίσης αναπτύσσουμε μια νέα γενιά μηχανικών, τεχνικών και μάνατζερ για να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την ιταλική παράδοση στην Aprilia Racing».

aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!