Volkswagen: Ειδική έκδοση για τα 20 χρόνια του Touareg

Volkswagen: Ειδική έκδοση για τα 20 χρόνια του Touareg

Volkswagen: Ειδική έκδοση για τα 20 χρόνια του Touareg
Η Volkswagen γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων του μεγάλου SUV, με μια premium ειδική έκδοση.

Πίσω στο 2002 η Volkswagen αποκάλυψε στο κοινό ένα πολυτελές SUV το οποίο έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στις λίστες των πιο επιτυχημένων αυτοκινήτων της γερμανικής μάρκας. Το Touareg εκείνη την εποχή είχε κάνει αίσθηση καθώς ήταν εξοπλισμένο με τον 5λιτρο diesel κινητήρα V10 με την απίστευτη ροπή των 750Nm. Το μοντέλο έκανε πολύ επιτυχημένο πέρασμα από το Ράλλυ Ντακάρ για τρία χρόνια, ενώ έχει να επιδείξει μια σειρά από κορυφαία επιτεύγματα και παγκόσμια ρεκόρ σε όλο τον κόσμο.

Η Volkswagen θέλοντας να τιμήσει την ιστορία του Touareg προχώρησε στην κατασκευή μιας ειδικής έκδοσης Edition 20 του μοντέλου. H έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του Ιουνίου 2022 και θα είναι εμπλουτισμένη με αποκλειστικό εξοπλισμό, πολύ δυναμική σχεδίαση στο αμάξωμα και ένα κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας δερμάτινο σαλόνι. Εξωτερικά, νέα είναι η βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και οι γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20 ιντσών, οι οποίες είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μόνο για το επετειακό μοντέλο. Θα παράθυρα είναι φιμέ, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου, και το σήμα «Edition 20» στη μεσαία κολόνα.

VW

Στο εσωτερικό, συναντάμε ένα πολύ μοντέρνο και εντυπωσιακό σαλόνι με υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova στα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique. Στον εξοπλισμό το Touareg Edition 20 διαθέτει εξελιγμένα συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15 ιντσών για το σύστημα infotainment. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αερανάρτηση και ενεργή
αντιστάθμιση των κλίσεων μέσω των ηλεκτρομηχανικών αντιστρεπτικών ράβδων, τα οποία αναβαθμίζουν την οδική συμπεριφορά του πολυτελούς SUV, κάνοντας το Touareg πολύ πιο εύκολο να οδηγηθεί σε κάθε είδους διαδρομή.

VW

Η επετειακή έκδοση του Touareg είναι διαθέσιμη με τέσσερις κινητήρες. Ο πρώτος είναι ο 3.0 V6 TDI με ισχύ 231 ίππους και 500Nm ροπής, ο δεύτερος είναι ο 3.0 V6 TDI με ισχύ 286 ίππους και 600Nm ροπής, ο τρίτος είναι ο 3.0 V6 TSI με ισχύ 340 ίππους και 450Nm ροπής και ο τέταρτος είναι ο Plug-In-Hybrid V6 TSI με ισχύ 381 ίππους και 600Nm ροπής. Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

VW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!