MotoGP: Ακυρώθηκε το GP Φινλανδίας

MotoGP: Ακυρώθηκε το GP Φινλανδίας
Για μία ακόμη χρονιά η χώρα του Αρκτικού Κύκλου δεν θα φιλοξενήσει αγώνα του MotoGP, με τη διεξαγωγή του να παίρνει αναβολή για το 2023.

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Μουτζέλο για το Grand Prix Ιταλίας, το MotoGP ανακοίνωσε πως το 2022 δεν θα διεξαχθεί το Grand Prix Φινλανδίας. O αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουλίου και ήταν ο τελευταίος πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. Με την απουσία της Φινλανδίας, το MotoGP πλέον έχει κενό από τις 26 Ιουνίου όπου θα διεξαχθεί το Grand Prix Ολλανδίας, μέχρι τις 7 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Μ. Βρετανίας.

Η αναβολή οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στη χώρα και έχει επηρεάσει ορισμένες εργασίες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στο Κίμιρινγκ. Επιπλέον οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις την περιοχή, με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει αρκετές ανησυχίες.

Ως αποτέλεσμα, η διοργάνωση του αγώνα μαζί με την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP, Dorna, την παγκόσμια ομοσπονδία FIM και την IRTA αποφάσισαν το ντεμπούτο της πίστας στο πρωτάθλημα να μετατεθεί για το 2023. Έτσι, η επιστροφή της Φινλανδίας στο MotoGP μετά από τέσσερις δεκαετίες απουσίας παίρνει ένα χρόνο παράταση.

Ως αποτέλεσμα το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP μειώνεται στους 20 αγώνες για τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!