Jeep Grand Cherokee 4xe: Έρχεται σύντομα στην Ελλάδα

Jeep Grand Cherokee 4xe: Έρχεται σύντομα στην Ελλάδα

Jeep Grand Cherokee 4xe: Έρχεται σύντομα στην Ελλάδα
H ευρωπαϊκή έκδοση του διάσημου SUV έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη και στη χώρα μας για πρώτη φορά ως plug-in hybrid υβριδικό.

H Jeep κάνει τη δική της επέλαση στην Ευρώπη για την καλοκαιρινή περίοδο με την κυκλοφορία του νέου Grand Cherokee 4xe, το οποίο αναμένεται και στην Ελλάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η αμερικανική φίρμα θα λανσάρει το νέο SUV μοντέλο με πληθώρα εκδόσεων: Αυτές είναι οι Limited 4xe, Trailhawk 4xe, Overland 4xe και Summit Reserve 4xe. Όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την τετρακίνηση και το plug-in hybrid σύστημα 4xe.

Η νέα, 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee, βασίζεται στο όνομα που έχει χτίσει τα τελευταία 30 χρόνια ιστορίας, χρησιμοποιώντας όμως μια εντελώς νέα πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για το plug-in hybrid σύστημα, αλλά και κορυφαίες λύσεις τεχνολογίας και συνδεσιμότητας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, τα χαρακτηριστικά του και οι εκτός δρόμου δυνατότητές του συνδυάζονται με τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Το νέο Grand Cherokee είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας που συνοψίζεται στη φράση «Zero Emission Freedom», δηλαδή «Ελευθερία με Μηδενικούς Ρύπους». Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Jeep στοχεύει το σύνολο των πωλήσεών της στη Γηραιά Ήπειρο να είναι αποκλειστικά αποκλειστικά από εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Jeep Grand Cherokee 4xe

O CEO της Jeep, Μεουνιέρ, αναφέρθηκε στο νέο Grand Cherokee: «Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe αποτελεί τη ναυαρχίδα μας, η οποία θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή εκλεπτυσμένης πολυτέλειας, καινοτόμου τεχνολογίας, προηγμένων δυνατοτήτων 4x4 και εξηλεκτρισμένης κίνησης. Με την ιδανική ισορροπία μεταξύ δυναμικών χαρακτηριστικών και εκτός δρόμου δυνατοτήτων, το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe είναι το πλέον προηγμένο, πολυτελές και ικανό 4x4 Grand Cherokee όλων των εποχών».

Εξωτερικά, το μοντέλο φέρει τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου της Jeep, με ευδιάκριτα στιλιστικά στοιχεία στο εμπρός και το πίσω μέρος. Η αεροδυναμική του απόδοση έχει επίσης βελτιστοποιηθεί ενώ παράλληλα συνδυάζεται με τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED.

Jeep Grand Cherokee 4xe

Στο εσωτερικό, η αμερικανική φίρμα εστίασε στην άνεση και στη πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων. Δύο ψηφιακές οθόνες 10,1 ιντσών, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για την κεντρική κονσόλα φιγουράρουν, ενώ για πρώτη φορά και ο συνοδηγός έχει μπροστά του μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Μεταξύ άλλων η τεχνολογική πλατφόρμα του μοντέλου περιλαμβάνει, ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό καθρέπτη οπισθοπορείας, σύστημα ασύρματης φόρτισης, υπηρεσίες Amazon Alexa και Google Home, έλεγχο κατάστασης και λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση, αναβαθμίσεις μέσω διαδικτύου (“Over-the-air” updates) και σύστημα ελέγχου από τους εμπρός επιβάτες του περιεχομένου που προβάλουν οι οθόνες στα πίσω καθίσματα.

Jeep Grand Cherokee 4xe

Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική πάνω στην οποία βασίζεται, το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe έχει εφοδιαστεί με μια γκάμα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που ξεπερνά τα 110 προηγμένα στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν το αποκλειστικό σύστημα αερανάρτησης Quadra-Lift με ενεργό σύστημα απόσβεσης, μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που δίνουν και τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και σύστημα νυχτερινής όρασης.

Jeep Grand Cherokee 4xe

Το νέο Grand Cherokee 4xe παράγεται στις Η.Π.Α., ενώ οι παραγγελίες για την Ελληνική αγορά αναμένεται να ανοίξουν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!