BMW iX Flow: Αλλάζεις χρώμα με τη σκέψη

BMW iX Flow: Αλλάζεις χρώμα με τη σκέψη

BMW iX Flow: Αλλάζεις χρώμα με τη σκέψη
Η BMW παρουσίασε στο Μόναχο το πρωτοποριακό σύστημα iX Flow που αλλάζει το χρωματισμό του αυτοκινήτου με τη σκέψη.

Η BMW, στην Έκθεση CES 2022 στο Λας Βέγκας είχε αποκαλύψει τη νέα λειτουργία iX Flow η οποία είναι σε θέση να αλλάζει το χρώμα του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού. Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο σύστημα η BMW συγκέντρωσε 60 στοχαστές και οραματιστές από όλο τον κόσμο στο εργοστάσιο της στο Μόναχο προκειμένου να βιώσουν από πρώτο χέρι τις βελτιωμένες δυνατότητες εναλλαγής χρωμάτων στην BMW iX Flow μέσω της σκέψης.

Η πλατφόρμα διαλόγου που χρησιμοποιήθηκε ήταν η rad°hub, η οποία προσφέρει ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών, δημιουργικών στιγμών, καινοτόμων ιδεών και συναρπαστικών συνδέσεων. Η BMW συνεργάστηκε επίσης με την καινούρια εταιρεία brainboost η οποία έχει στόχο να καταστήσει την πνευματική ευεξία και υγεία προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Με τη βοήθεια της brainboost, η BMW iX Flow συνδέθηκε απευθείας με τον εγκέφαλο των συμμετεχόντων στο rad°hub χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο (EEG), που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου.

BMW

Ανάλογα λοιπόν με την κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος ενεργοποιείται το iX Flow και αλλάζει τον χρωματισμό του αυτοκινήτου. Ο CEO της braiboost, Φίλιπ Χέιλερ, τόνισε: «Τα μοτίβα χρωμάτων της BMW iX Flow αντιδρούν στη δραστηριότητα του εγκεφάλου και αντανακλούν το επίπεδο της δραστηριότητας. Όταν ο εγκέφαλος είναι σε κατάσταση ηρεμίας, οι αλλαγές μοτίβων στην iX Flow γίνονται επίσης πιο ήρεμες και πιο ρυθμικές».

BMW

Πώς λειτουργεί όμως το σύστημα iX Flow και μεταβάλει το χρώμα του αυτοκινήτου; Το αυτοκίνητο της BMW διαθέτει μια επίστρωση η οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια χρωμοκάψουλες. Όταν λοιπόν δέχεται από τον εγκέφαλο ένα ηλεκτρικό πεδίο μεταβάλλει το χρώμα με λευκές χρωστικές ουσίες όταν είναι αρνητικά φορτισμένες, με μαύρες χρωστικές ουσίες όταν είναι θετικά φορτισμένες. Η οδηγική εμπειρία αποκτά καινούριο νόημα με το BMW iX Flow εξατομικεύοντας ακόμα και τον χρωματισμό του αυτοκινήτου σας.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!