Audi: Με ηλεκτρικά οι μετακινήσεις των ηγετών στο Νταβός

Audi: Με ηλεκτρικά οι μετακινήσεις των ηγετών στο Νταβός

Audi: Με ηλεκτρικά οι μετακινήσεις των ηγετών στο Νταβός
Ο στόλος αυτοκινήτων περιλαμβάνει το σπορ e-tron GT Quattro και τα SUV Q4 Sportback e-tron quattro, e-tron quattro.

Ένα οικοσύστημα ηλεκτροκίνησης δημιούργησε η Audi στο Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο στόλος των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις ηγετών και προσκεκλημένων είναι για πρώτη φορά 100% ηλεκτρικός, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του φόρουμ. Ο στόλος περιλαμβάνει τα σπορ e-tron GT Quattro και τα SUV Q4 Sportback e-tron quattro, e-tron quattro.

Σε χώρο πάρκινγκ στην περιοχή του Νταβός έχει εγκατασταθεί ένας φορητός σταθμός ταχυφόρτισης, που αποτελείται από δύο μεγάλα και πέντε μικρότερα κοντέινερ. Μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα έως 96 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις μπαταρίες τους να «γεμίζουν» σε περίπου 45 λεπτά.

Audi Νταβός

Τα κοντέινερ περιλαμβάνουν μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιμών (συνολικής χωρητικότητας 5 MWh), που έτσι αποκτούν μία δεύτερη αποστολή. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πώς η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα της Audi για premium λύσεις φόρτισης σε αστικές περιοχές. Από τα τέλη του 2021 λειτουργεί στη Νυρεμβέργη το πρώτο Audi charging hub, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται ιδιοκτήτες ηλεκτρικών Audi και να φορτίζουν σε ταχύτητες έως 320 kW. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία ο επόμενος σταθμός, στη Ζυρίχη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!