WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας: «Πετούσε» ο Ροβάνπερα στο δρόμο προς τον τίτλο

Ο νεαρός οδηγός της Toyota σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αυξάνοντας κι άλλο το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

Τίποτα δε δείχνει ικανό να σταματήσει τον Κάλε Ροβάνπερα στο δρόμο προς τον παρθενικό του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο 21χρονος Φινλανδός, γιος του παλαιού οδηγού ράλλυ Χάρι Ροβάνπερα, επικράτησε πανάξια στην Πορτογαλία, σημειώνοντας την τρίτη φετινή του νίκη μετά από τέσσερις αγώνες.

Ο Κάλε όχι μόνο δεν έκανε λάθη υπό την πίεση του team mate του στην Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς, αλλά σημείωσε με το Yaris Rally1 τον καλύτερο χρόνο τόσο στην προτελευταία ειδική διαδρομή όσο και στην power stage που έκλεισε τον αγώνα. Ως αποτέλεσμα, ολοκλήρωσε το πρώτο χωμάτινο ράλλυ του φετινού πρωταθλήματος με διαφορά 15,2 δευτερολέπτων από τον Έβανς και αύξησε την υπέρ του διαφορά στη βαθμολογία στους 46 βαθμούς.

O Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 N Rally1) ήταν εξαιρετικά γρήγορος στην power stage (σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο), με αποτέλεσμα να καλύψει τη διαφορά των 2,2 δευτερολέπτων που τον χώριζε από τον Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) και να ανέβει στο βάθρο. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Hyundai, Τιερί Νεβίλ και Οτ Τανάκ.

Δραματικό ήταν το φινάλε στην κατηγορία WRC2, καθώς στην τελευταία ειδική διαδρομή ο σχεδόν βέβαιος νικητής Τέεμου Σούνινεν είχε έξοδο με το Hyundai i20 N. Ως αποτέλεσμα, ο Γιοάν Ροσέλ με Citroen C3 πήρε μία ανέλπιστη νίκη.

Το WRC θα συνεχιστεί από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου με το Ράλλυ Σαρδηνίας.

Φωτογραφίες: Toyota Gazoo Racing