Formula 1, Ισπανία: Έσπασε το ρόδι ο Σουμάχερ!

Formula 1, Ισπανία: Έσπασε το ρόδι ο Σουμάχερ!
O νεαρός Γερμανός της Haas πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση σε κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που του ανεβάζει το ηθικό στα ύψη.

H αμερικανική ομάδα ταξίδεψε στην Ισπανία για τον έκτο αγώνα της χρονιάς, γνωρίζοντας πως θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Οι υπόλοιπες 9 ομάδες της Formula 1 έφεραν σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων, ενώ εκείνη δεν το έκανε. Αυτό την έθεσε σε άμεσο κίνδυνο να μείνει πίσω από πλευράς απόδοσης.

Όμως οι οδηγοί της, Κέβιν Μάγκνουσεν και Μικ Σουμάχερ έβγαλαν ασπροπρόσωπη τη Haas, κερδίζοντας ο καθένας μία θέση στο Q3. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Γερμανός οδηγός, γιος του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ, πέρασε στην τελική φάση των κατατακτήριων δοκιμών.

Μικ Σουμάχερ

Η εμφάνιση αυτή ήρθε ως έκπληξη για τον ίδιο, κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Σουμάχερ τόνισε τη σημασία της εμφάνισης αυτής και ευχαρίστησε την ομάδα του.

«Προφανώς και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την εμφάνιση στο Q3. Νωρίτερα αυτό που δείχναμε ήταν πως δεν είχαμε τον απαραίτητο ρυθμό, αλλά τα καταφέραμε περίφημα. Το να μην οδηγήσω στο FP3 προκάλεσε πολλά προβλήματα τα οποία τα ξεπεράσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων στην ομάδα για το αποτέλεσμα. Τα συναισθήματά μας είναι έντονα γνωρίζοντας πως δεν έχουμε φέρει αναβαθμίσεις εδώ, ενώ άλλες ομάδες το έχουν κάνει. Το να ξέρουμε πως είμαστε στην ίδια δυναμική είναι πολύ θετικό», είπε ο Σουμάχερ.

Ο οδηγός της Haas θα εκκινήσει το Grand Prix Ισπανίας από τη 10η θέση του grid, δίπλα στον Ντάνιελ Ρικάρντο της McLaren. O Μάγκνουσεν από τη μεριά του, θα εκκινήσει από την 8η θέση, δίπλα στον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo. Το Grand Prix Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μπείτε στο κλίμα του μεγάλου αγώνα με το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 15:30.

F1 Ισπανία 2022

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!