Formula 1: Αποκαλύφθηκε το πρόβλημα του Φερστάπεν στο Q3

Formula 1: Αποκαλύφθηκε το πρόβλημα του Φερστάπεν στο Q3
O Κρίστιαν Χόρνερ επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξε πρόβλημα με τον κινητήρα του Ολλανδού σουπερστάρ της αυστριακής ομάδας.

Στα τελευταία λεπτά του Q3, o Μαξ Φερστάπεν ήταν στην 1η θέση της κατάταξης κι έδειχνε το μεγάλο φαβορί. Ωστόσο ο Σαρλ Λεκλέρ με έναν φοβερό γύρο άρπαξε την ευκαιρία και βρέθηκε στην προσωρινή pole position για το Grand Prix Ισπανίας. Ο Φερστάπεν ήταν ο τελευταίος που θα έκανε γύρο, όμως δεν τον ολοκλήρωσε ποτέ. Ο Ολλανδός παραπονέθηκε για απώλεια ισχύος στην RB18 του και δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Η αξιοπιστία είναι ένα πρόβλημα για τις Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri στο 2022, με αρκετά προβλήματα να έχουν ταλαιπωρήσει τις δύο ομάδες μέχρι τώρα. Όμως ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε ποιο ήταν το πρόβλημα του Φερστάπεν στο τέλος του Q3 και δεν ήταν στην υβριδική μηχανή.

«Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την ισχύ του μονοθεσίου. Ήταν πρόβλημα με το DRS. Πρέπει να πάρουμε το μονοθέσιο πίσω στο γκαράζ για να δούμε ποιο ήταν το πρόβλημα, διότι στην πίσω ευθεία κάναμε ελέγχους και άνοιξε κανονικά. Αυτά συμβαίνουν, είδαμε τη Ferrari να αναγκάζεται να αλλάξει σασί. Ήταν ατυχές γιατί μας χτύπησε την πιο άβολη στιγμή. Στην τελική μπορεί να είναι απλά ένα κομμάτι ελαστικού για παράδειγμα που κόλλησε στο μηχανισμό του DRS», ανέφερε ο Βρετανός στο Sky Sports.

Κρίστιαν Χόρνερ

Παρά το πρόβλημα του Φερστάπεν, ο Χόρνερ δεν πιστεύει πως η RB18 είχε την ταχύτητα στις κατατακτήριες να κερδίσει την F1-75: «Ο Σαρλ έκανε έναν φοβερό γύρο στο τέλος υπό πίεση. Για να πω την αλήθεια δεν νομίζω πως είχαμε την ταχύτητα σήμερα να τον κερδίσουμε. Είμαι όμως ευχαριστημένος με τη θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης».

Το Grand Prix Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μπείτε στο κλίμα του μεγάλου αγώνα με το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 15:30.

F1 Ισπανία 2022

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!