Formula 1, Λεκλέρ: «Αν δε διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά, θα χάσουμε τη νίκη»

Formula 1, Λεκλέρ: «Αν δε διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά, θα χάσουμε τη νίκη»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari πανηγύρισε στην Ισπανία τη δέκατη-τρίτη pole position της καριέρας του στην F1.

Για τέταρτη φορά σε έξι αγώνες, ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την pole position! Ο οδηγός της Scuderia Ferrari επικράτησε στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, σε μία συναρπαστική διαδικασία που κρίθηκε στις… καθυστερήσεις.

Ο Μονεγάσκος έκανε λάθος στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά με έναν εξαιρετικό γύρο, πήρε την pole #13 στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Νιώθω ωραία. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος κατατακτήριων, ειδικά το Q3 όπου έκανα λάθος στην πρώτη μου προσπάθεια, άρα είχα μόνο ένα γύρο στη διάθεσή μου για να κυνηγήσω την pole. Όμως πήγε πολύ καλά. Είχα τις “στιγμές” μου κι εκεί αλλά τελικά τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την pole position. Ήταν ένας πολύ καλός γύρος και το μονοθέσιό μας ήταν φανταστικό σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος», ήταν τα πρώτα λόγια του Λεκλέρ στη συνέντευξη της τηλεοπτικής κάλυψης της F1.

Στη συνέχεια, ο 24χρονος ρωτήθηκε για τον αυριανό αγώνα και το κατά πόσο η pole τον φέρνει σε θέση ισχύος. Άλλωστε στη Βαρκελώνη, η νίκη έχει πάει 23 στις 31 φορές, στον pole man!

«Είμαι σε καλή θέση για το ξεκίνημα του αγώνα αλλά στα τελευταία δύο Grand Prix, δυσκολευόμαστε με τα ελαστικά μας σε σχέση με τις Red Bull. O Μαξ (Φερστάπεν) είναι ακριβώς πίσω μου κι αν δεν διαχειριστούμε καλά τα ελαστικά μας, τότε θα χάσουμε τη νίκη. Πρέπει να βρούμε λύσεις και να κάνουμε καλή δουλειά αύριο στη διαχείριση των ελαστικών», παραδέχθηκε ο Λέκλέρ.

Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, θα βρίσκεται ακριβώς πίσω του στη σχάρα της εκκίνησης αφού σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Κοινώς, η ιταλική ομάδα θα μπορεί να παίξει και στρατηγικά παιχνίδια, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει την απειλή του Φερστάπεν.

Σαρλ Λεκλέρ

«Το ελπίζω», τόνισε ο Μονεγάσκος. «Μακάρι να κάνουμε το 1-2 με τον Κάρλος, θα είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα».

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 16.00. Από τις 15.30 αρχίζει το LIVE του Gazzetta, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον έκτο αγώνα της χρονιάς!

F1 LIVE

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!