BMW M1000RR 50 Years M Edition: Έργο τέχνης σε δύο τροχούς

BMW M1000RR 50 Years M Edition: Έργο τέχνης σε δύο τροχούς
Εκτός από ειδικές εκδόσεις στα αυτοκίνητα, η BMW M προχωράει και στην παρουσίαση μιας εορταστικής έκδοσης της M1000RR.

Στο τέλος του 2018 το τμήμα «M» της BMW αποφάσισε να ασχοληθεί με την κορυφαία μοτοσικλέτα της BMW Motorrad, την S1000RR. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό superbike το οποίο παρουσιάστηκε το 2020 και πήρε το όνομα M1000RR. Φέτος, το τμήμα «M» γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί ειδικές εκδόσεις σε μοντέλα αυτοκινήτου της BMW προκειμένου να γιορτάσει το ορόσημο.

BMW

Από την γκάμα της «M» δεν θα μπορούσε να λείπει και μια εορταστική M1000RR η οποία στην έκδοση M Edition γίνεται ακόμα πιο εξωτική και μοναδική. Το BMW M1000RR 50 Years M Edition ξεχωρίζει σε πρώτη φάση από τον χρωματισμό του ο οποίος είναι κίτρινος στο Sao Paolo Yellow. Εκτός από το full carbon κουστούμι του στάνταρ M1000RR έχουν προστεθεί ακόμα περισσότερα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, ενώ έχει σχεδιαστεί ένα εντελώς νέο ψαλίδι ανοδιωμένου αλουμινίου. Η σέλα και το κάλυμμα σέλας του συνεπιβάτη είναι επίσης καινούρια, ενώ έχει τοποθετηθεί και αγωνιστική αλυσίδα M από το αγωνιστικό τμήμα της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών.

BMW

Ακόμα ένα στοιχείο της ειδικής αυτής έκδοσης είναι καταγραφέας τηλεμετρίας M GPS ο οποίος χρησιμοποιείται για δεδομένα στην πίστα. Στο κομμάτι του κινητήρα δεν έχουμε αλλαγές με το τετρακύλινδρο σύνολο των 999 κ.εκ. να αποδίδει 212 ίππους και 113Nm ροπής. Ο κινητήρας συνοδεύεται από αγωνιστικού επιπέδου ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ οι αναρτήσεις και το πλαίσιο έχουν σχεδιαστεί από το τμήμα M της BMW με τη βοήθεια της αγωνιστικής ομάδας. Τα φρένα είναι σχεδιασμένα επίσης από το τμήμα Μ αποκλειστικά για την M1000RR. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 191 κιλά γεμάτη!

BMW

Η ειδική αυτή έκδοση της BMW θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο με την τιμή του να είναι κοντά στις 35.000 ευρώ.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!