Ελαστικό αγωνιστικής μοτοσικλέτας διαλύεται με 200+ χλμ/ώρα (vid)

Ελαστικό αγωνιστικής μοτοσικλέτας διαλύεται με 200+ χλμ/ώρα (vid)
Μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές στην καριέρα του βίωσε στον αγώνα NW200 ο Μάικλ Ντάνλοπ.

Οι αγώνες σε δημόσιους δρόμους, πιο γνωστοί ως Road Racing είναι από μόνοι τους εξαιρετικά επικίνδυνοι. Οι αναβάτες κινούνται ανάμεσα σε σπίτια και πεζοδρόμια με ταχύτητα που φτάνουν ακόμα και τα 300Km/h. Το θέαμα που προσφέρουν είναι εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα και τρομακτικό καθώς οτιδήποτε πάει στραβά μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε έναν σοβαρό τραυματισμό.

Ο Μάικλ Ντάνλοπ είναι ένας έμπειρος αναβάτης Road Racing, ωστόσο αυτό που του συνέβη στον αγώνα North West 200 δεν είχε προηγούμενο. Ο Βρετανός τη στιγμή που οδηγούσε την Suzuki GSX-R 1000 του με περισσότερα από 200Km/h ανατινάχτηκε το πίσω ελαστικό στη μοτοσικλέτα του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο. Ευτυχώς, η εμπειρία και η τύχη τον βοήθησαν να καταφέρει να σταματήσει χωρίς να πάθει κάτι, σε ένα ατύχημα που άνετα θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο.

Dunlop

Τα ελαστικά που χρησιμοποιεί ο Ντάνλοπ, αλλά και οι περισσότεροι κορυφαίοι αναβάτες του πρωταθλήματος είναι της Dunlop και αμέσως η εταιρεία προχώρησε σε έρευνα του ατυχήματος. Διαπιστώθηκε ότι μια συγκεκριμένη παρτίδα ελαστικών που είχαν μοιραστεί στις ομάδες ήταν προβληματική με αποτέλεσμα να αποσυρθούν πολλές από τις ομάδες. Ανάμεσά τους και ο κορυφαίους Πίτερ Χίκμαν με την BMW S1000RR, όπως και οι Κόνορ Κάμινς, Ντίν Χάρισον και Μάικλ Ρούτερ.

Dunlop

Ο Επικεφαλής της Dunlop UK, Γουόλς δέχτηκε πιέσεις από τις ομάδες να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο TT Isle of Man το οποίο ακολουθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο ίδιος τόνισε: «Μίλησα με τους αγωνιστικούς διευθυντές των ομάδων και τους αναβάτες και δεν είχαν πρόβλημα να συνεχίσουν στο TT διότι εμπιστεύονται την Dunlop όπως έχει αποδειχτεί τα προηγούμενα χρόνια. Κατέχουμε το ρεκόρ πίστας σε όλες τις κατηγορίες του Isle of Man. Ήταν ένα ατυχές συμβάν σε ένα μεγάλο γεγονός όπως το North West 200. Απλά, μετά από αυτό το συμβάν δεν μπορούσα να επιτρέψω στους αναβάτες να συνεχίσουν».

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος Road Racing της FIM είναι το θρυλικό TT Isle of Man Από 28 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου.

Η στιγμή της έκρηξης του ελαστικού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!