Η Yamaha προστατεύει την αγωνιστική της κληρονομιά (vid)

Η Yamaha προστατεύει την αγωνιστική της κληρονομιά (vid)
Η αγωνιστική κληρονομιά της Yamaha περνάει πλέον στα χέρια του Yamaha Heritage Racing Club.

Ένα όνειρο της Yamaha παίρνει σάρκα και οστά καθώς ανακοινώθηκε η δημιουργία της πρώτης λέσχης Yamaha Heritage Racing Club στον κόσμο. Η ιαπωνική φίρμα εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση για όλους εκείνους που κατέχουν ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βοηθήσει και να διατηρήσει την σπουδαία κληρονομιά της μάρκας.

Η πρώτη συνάντηση του Yamaha Heritage Racing Club πραγματοποιήθηκε στο Βαράνο της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην πίστα Melegari. Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους συλλέκτες των σπάνιων αγωνιστικών μοντέλων βρέθηκαν και σημαντικοί αναβάτες της Yamaha όπως ο θρύλος των GP Τζιάκομο Αγκοστίνι, ενώ στην πίστα οδήγησαν και νέα ταλέντα της Yamaha Racing. Υπεύθυνος αυτού του πολύ σημαντικού ορόσημου για την εταιρεία ήταν ο Πάολο Παβέσιο, ο οποίος είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ και Μότορσπορτ της Yamaha Ευρώπης.

Yamaha

Στόχος της νέας αυτής λέσχης είναι η καταγραφή όλων των αγωνιστικών μοντέλων του παρελθόντος που βρίσκονται στα χέρια ιδιοκτητών σε όλο τον κόσμο. Μέσα από μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί η Yamaha θα είναι σε θέση να ελέγχει τις σπάνιες μοτοσικλέτες της και ταυτόχρονα να βοηθάει τους συλλέκτες να διατηρήσουν τα μοντέλα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση παρέχοντας συμβουλές και εξαρτήματα.

Yamaha

Στο DNA της Yamaha είναι γραμμένος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί η εταιρεία με τους αγώνες οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Πίσω στο 1955 η Yamaha αποφάσισε να πάρει μέρος σε αγώνες μοτοσικλέτας κατασκευάζοντας το μοναδικό YA-1. Μάλιστα κατάφερε το συγκεκριμένο μοντέλο να κερδίσει τον περίφημο αγώνα Mount Fuji στην Ιαπωνία και κάπου εκεί να ξεκινήσει το ονειρεμένη πορεία της Yamaha στον κόσμο των αγώνων. Η πρώτη νίκη σε Grand Prix ήρθε το 1963 με τον Φίλ Ρίντ και το 1964 ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα. Από τη Yamaha έχουν περάσει σπουδαίοι πρωταθλητές όπως οι Φίλ Ρίντ, Μπίλι Άιβι, Κένι Ρόμπερτς, Γιάρο Σάρινεν, Γουέιν Ρέινι και Βαλεντίνο Ρόσι.

Βίντεο με την παρουσίαση του Yamaha Racing Heritage Club.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!