Pagani: Τον Σεπτέμβιο η αποκάλυψη του νέου της hypercar

Pagani: Τον Σεπτέμβιο η αποκάλυψη του νέου της hypercar
H ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε πως το επόμενο δημιούργημά της θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα αργότερα μέσα στο 2022.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Pagani θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της μοντέλου. Το hypercar έχει την ονομασία C10, με την ιταλική φίρμα να επιβεβαιώνει την είδηση μέσω των επίσημων λογαριασμών της στα social media. H παρουσίαση του αντικαταστάτη της Huayra θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Το μήνυμα της ιταλικής εταιρείας στο facebook μάλιστα, ανέφερε: «Σε μια πόλη που αγαπήθηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο οποίος ακόμη και σήμερα εμπνέει τη δουλειά μας με την πεποίθησή του ότι η Τέχνη και η Επιστήμη μπορούν να περπατήσουν χέρι-χέρι, θα αποκαλύψουμε την επόμενη γενιά των Pagani Hypercars. Στο Μιλάνο στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 θα αποκαλυφθεί η C10, το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Pagani».

Μαζί με την αποκάλυψη αυτή, η Pagani δημοσίευσε μία render φωτογραφία με τη σιλουέτα του μοντέλου, με το σχεδιασμό να παραπέμπει σε μαχητικό τζετ, όπως μας έχει συνηθίσει η σχεδιαστική της ομάδα. Το σκίτσο φέρει την υπογραφή του ιδρυτή της εταιρείας, Οράσιο Παγκάνι. Παρά το γεγονός πως η σιλουέτα του είναι παρεμφερής με του Huayra, το C10 θα έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Pagani πως το C10 θα φορά έναν κινητήρα twin-turbo V12 6.0 λίτρων που θα προμηθεύεται από την AMG και θα είναι διαθέσιμος με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Η μέγιστη ιπποδύναμη αναμένεται να είναι τα 900 άλογα, με την Pagani να εστιάζει ιδιαίτερα στη μείωση του βάρους.

Μόλις 300 μονάδες του C10 αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά, με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να αναμένονται μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!