Formula 1: Έτοιμο το νέο Σπα, εικόνες από τις αλλαγές

Formula 1: Έτοιμο το νέο Σπα, εικόνες από τις αλλαγές
H ανανεωμένη πίστα του Βελγίου άνοιξε τις πύλες της και προσφέρει μια νέα ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οι ιθύνοντες της πίστας του Σπα ξεκίνησαν εργασίες στη διαδρομή ώστε να αλλάξουν ορισμένα σημεία της και να τα κάνουν πιο φιλικά προς τους αγωνιζόμενους και τους θεατές. Στόχος ήταν να βελτιωθεί η ασφάλεια και παράλληλα να δημιουργηθούν νέες κερκίδες για το κοινό.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε o αγώνας του WEC στην πίστα του Σπα και οι οπαδοί είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τις αλλαγές που έγιναν. Η πιο σημαντική είναι αυτή στην Eau Rouge/Radillion, όπου η έξοδος διαφυγής επιμηκύνθηκε και παράλληλα δημιουργήθηκε μια νέα κερκίδα όπου στεγάζει ένα μεγάλο αριθμό θεατών. Παρά τα παιχνίδια του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις ανά διαστήματα, τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν και η πίστα γέμισε από θεατές.

Spa

Επιπλέον αλλαγές έχουν γίνει στην έξοδο διαφυγής της ευθείας Κέμελ, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Αντουάν Ουμπέρ το 2019 σε αγώνα της Formula 2. Στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος από αγωνιστικά που βγαίνουν εκτός ελέγχου στο σημείο εκείνο. Οι στροφές 8 και 10-11 έχουν επίσης αλλαγές με την προσθήκη αμμοπαγίδας εκτός της αγωνιστικής διαδρομής, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στην εξωτερική των στροφών 16 και 17.

Αργότερα μέσα στο 2022 θα διεξαχθεί το Grand Prix Βελγίου για το πρωτάθλημα της Formula 1. O αγώνας το 2021 διεκόπη έπειτα από δύο γύρους πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, καθώς η βροχόπτωση κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή του. Νικητής είχε αναδειχθεί ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ πίσω του πλασαρίστηκαν οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: WEC media, Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!