Formula 1: O CEO της Porsche συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA

Formula 1: O CEO της Porsche συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA
Μία ύψιστης σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ και Όλιβερ Μπλούμε.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Volkswagen Group επιβεβαίωσε πως Audi και Porsche θα εισέλθουν στη Formula 1 το 2026. Μπορεί αυτή η ημερομηνία να είναι ακόμη πολύ μακριά, όμως συνάδει με την υιοθέτηση νέων κανονισμών κινητήρων και τις επόμενες μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς. Έχοντας σχεδόν τέσσερα χρόνια μπροστά του, το Volkswagen Group μπορεί να σχεδιάσει με μεγάλη προσοχή την είσοδό του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την τωρινή και μελλοντική εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η είσοδός της στη Formula 1 σίγουρα ήταν μέσα στο πλάνο συζήτησης, με τη γερμανική φίρμα να φημολογείται έντονα πως θα συνεργαστεί με τη Red Bull Racing για παροχή κινητήρων.

Από τη μεριά της η Audi ψάχνει να αγοράσει μία ομάδα του σπορ, με τις φήμες περί αγοράς της McLaren να έχουν διαψευστεί από επίσημα χείλη. Ένας πιθανός στόχος των Γερμανών είναι η Sauber, που αγωνίζεται στη Formula 1 με το όνομα της Alfa Romeo.

Η συμμετοχή των Audi και Porsche παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Σε περίπτωση που επιχειρήσουν να εισέλθουν ως αυτόνομες εργοστασιακές ομάδες, ενδέχεται να βρουν εμπόδια μπροστά τους. Υπό την υπάρχουσα Συμφωνία Ομονοίας, οποιαδήποτε νέα ομάδα εισέλθει στη Formula 1 πρέπει να πληρώσει ρήτρα εισόδου 200 εκατομμύρια δολάρια. Η Andretti Global, ένα πρότζεκτ δημιουργίας μιας νέας ομάδας που ηγείται ο πρώην οδηγός της F1, Μάικλ Αντρέτι, έχει ξεκαθαρίσει πως η ρήτρα εισόδου δεν είναι πρόβλημα για αυτή. Ωστόσο αρκετές ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή της στο πρωτάθλημα. Αυτό γίνεται διότι το χρηματικό έπαθλο θα πρέπει να χωριστεί σε 11 ομάδες αντί σε 10, κάτι που σημαίνει λιγότερα έσοδα.

Η τωρινή Συμφωνία Ομονοίας ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025 και με δεδομένο το πόσο αυτή στηρίζει τα συμφέροντα των τωρινών ομάδων, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την κατεύθυνση που θα κινηθεί το σπορ.

Για την ώρα, παραμένουμε στο τώρα και το Grand Prix Ισπανίας, τον έκτο αγώνα της Formula 1 στο 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!