Formula 1, Μπράουν: «Η McLaren δεν πωλείται»

Formula 1, Μπράουν: «Η McLaren δεν πωλείται»
Τέλος στα σενάρια που ήθελαν το Volkswagen Group και συγκεκριμένα την Audi να επενδύει στην αγορά της McLaren για να μπει στην F1.

Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο της Formula 1. H Volkswagen έδωσε το πράσινο φως ώστε οι Audi και Porsche να εισέλθουν στο σπορ το 2026, που θα γίνει η επόμενη μεγάλη αλλαγή τεχνικών κανονισμών και μονάδων ισχύος. Ενώ η Porsche κοιτά την εμπλοκή της αποκλειστικά ως προμηθευτής κινητήρων, η Audi επιθυμεί να εισέλθει ως αυτόνομη ομάδα στη Formula 1. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονη φημολογία πως η γερμανική φίρμα θα εξαγοράσει τη McLaren, με τις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών να έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο πλαίσιο όμως του Grand Prix Μαϊάμι, όμως, ο CEO της McLaren F1 Ζακ Μπράουν επιβεβαίωσε πως η βρετανική εταιρεία δεν είναι προς πώληση: «Οι μέτοχοι είναι δεσμευμένοι με τη McLaren. Είχαμε αρκετές συζητήσεις με την Audi, αλλά δεν είμαστε προς πώληση. Είμαστε αφοσιωμένοι στο μέλλον μας. Τα πάμε εξαιρετικά στην πίστα. Οι μέτοχοι έχουν κάνει σοβαρές επενδύσεις για να δώσουν στην ομάδα τους πόρους να επιστρέψουμε στην κορυφή. Εμπορικά πηγαίνουμε πολύ καλά. Το ομαδικό πνεύμα στην ομάδα είναι φανταστικό. Δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε την αγωνιστική ομάδα. Είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με 18 μήνες πριν. Όλοι ξέρουμε σε τι θέση ήμασταν τότε και μοιάζει σαν να έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε, ειδικά με βάση την τωρινή κατάσταση της ομάδας οικονομικά».

McLaren F1

Ωστόσο ο Αμερικανός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η McLaren με την Audi στον τομέα των κινητήρων: «Είναι στο χέρι του Αντρέας Σάιντλ να αποφασίσει τι κινητήρα θα έχουμε στο μονοθέσιό μας. Οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από την αγορά της McLaren δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πρόκειται να εξετάσουμε την αγορά της ομάδας».

Οι επιλογές της Audi, εφόσον θέλει να αγοράσει μία νέα ομάδα μειώνονται ολοένα και περισσότερο, με τις Sauber και Williams να είναι οι μοναδικές πλέον υποψήφιες.

Φωτογραφίες: McLaren F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!