Formula 1: Ο Αντρέτι βλέπει πρόοδο στο σχέδιο δημιουργίας νέας ομάδας

Formula 1: Ο Αντρέτι βλέπει πρόοδο στο σχέδιο δημιουργίας νέας ομάδας
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Andretti Global, παρά τη μικρή στήριξη που έχει λάβει ώστε να εισέλθει στον κόσμο της F1 τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή το πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1, ο Μάικλ Αντρέτι έκανε ακόμα ένα βήμα ώστε να εξασφαλίσει την είσοδο της ομάδας του μελλοντικά στο σπορ. Ο Αμερικανός έχει ανακοινώσει δημόσια τους τελευταίους μήνες πως θέλει να φέρει την Andretti Global στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ και πως από τώρα έχει ήδη βρει τους κινητήρες που θα δώσουν ζωή στα μονοθέσιά του.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τον Αντρέτι και τις φιλοδοξίες του. Ορισμένες ομάδες δεν επιθυμούν την είσοδο μιας νέας, διότι θα έχει αντίκτυπο στα έσοδά τους. Αυτό δεν πτοεί τον Αμερικανό ο οποίος στο Μαϊάμι, συνομίλησε με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Ο Μάικλ Αντρέτι επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις: «Πιστεύω πως ο Πρόεδρος της FIA στηρίζει την προσπάθεια, όμως πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί. Ο ίδιος είπε πως στηρίζει τη διαδικασία αυτή. Υπάρχει όμως πολύς δρόμος μπροστά μας. Όμως είναι πολύ ωραίο το γεγονός πως άρεσε στον Μοχάμεντ αυτό που παρουσιάσαμε. Δεν θέλω να λέω πολλά, δεν θέλουν να μιλάμε πολύ γι’ αυτό. Όμως όλα ήταν θετικά».

F1

Παρά το γεγονός πως δεν θα πάρει σύντομα απάντηση σχετικά με το αν θα εισέλθει στη Formula 1 ή όχι, ο Αντρέτι αποκάλυψε πως στο παρασκήνιο έχουν ήδη ξεκινήσει οι προεργασίες δημιουργίας των εγκαταστάσεων: «Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να ξεκινήσει το πρότζεκτ, διότι πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο, όμως πιστεύουμε πως αξίζει. Παρά το ότι δεν θα πάρουμε σύντομα κάποια απάντηση, προσλαμβάνουμε κόσμο. Οι 10 ομάδες δεν είναι ο σωστός αριθμός για τη Formula 1. Αν το σκεφτούμε καλά, έχουν τη Συμφωνία Ομονοίας που διαρκεί μέχρι το 2025. Τώρα η Red Bull έχει δύο ομάδες. Αν πουν πως θα φύγουν από το σπορ, θα έχουμε 16 μονοθέσια. Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι με 16 μονοθέσια, μπορείς όμως με 18. Με το να έχουν επιπλέον ομάδες, τους δίνεις περισσότερο έλεγχο. Εκατομμύρια κόσμου θέλουν μια νέα ομάδα, όμως ακόμα οι σωστοί άνθρωποι δεν το στηρίζουν».

Για να επισημοποιηθεί η συμμετοχή μιας νέας ομάδας στη Formula 1, η FIA πρέπει να ανοίξει μια σχετική φόρμα που απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. To όνομα Αντρέτι είναι πασίγνωστο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με ομάδες στο Indycar, το Indy Lights, τη Formula E και στο V8 Supercars.

Φωτογραφίες: Andretti Autosport, Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!