Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει περισσότερα σιρκουί πόλης

Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει περισσότερα σιρκουί πόλης
O Βρετανός πολυπρωταθλητής θέλει να δει ακόμα περισσότερους αγώνες στην F1 να διεξάγονται μέσα σε πόλεις.

Τα τελευταία χρόνια στο καλεντάρι της Formula 1 βλέπουμε ολοένα και περισσότερες πίστες σε πόλεις. Το σιρκουί με την πιο πλούσια ιστορία δεν είναι άλλο από αυτό στο Μονακό, όμως το σπορ προσπαθεί να βρει νέους προορισμούς που θα φέρουν ανάλογη λάμψη και αξία στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Από τους 23 αγώνες της φετινής χρονιάς (22 με το κενό που άφησε η Ρωσία), έχουμε 7 συνολικά Grand Prix σε πόλεις, με τρία εξ’ αυτών να έχουν προστεθεί από το 2016 και μετά. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί το 2023 με την προσθήκη του αγώνα στο Λας Βέγκας.

Ένας οδηγός που βλέπει τη δυναμική των αγώνων σε πόλεις είναι ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες πίστες στο πρόγραμμα και εξηγεί γιατί θέλει να δει την προσθήκη ακόμη περισσότερων street circuits στο καλεντάρι της Formula 1.

Λιούις Χάμιλτον

«Είμαι λίγο παλαιών αρχών. Φυσικά και λατρεύω την ιστορία ορισμένων σιρκουί, αλλά όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πως οι αγώνες είναι και για τους θεατές. Πάμε στη μέση του πουθενά και δεν έχουμε αρκετούς θεατές ή καλή διαμονή στην κοινότητα. Ως οδηγοί είναι φοβερό να αγωνιζόμαστε σε ιστορικές πίστες, όμως πρέπει να το κάνουμε για τους θεατές. Ο κόσμος όμως ανταποκρίνεται. Έχουμε ζήσει με την πανδημία άδειες κερκίδες και καθόλου ατμόσφαιρα. Ήταν σαν μια ημέρα χειμερινών δοκιμών, δεν ήταν διασκεδαστικό. Τώρα βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εμφανίζονται στους αγώνες, γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό», ανέφερε ο Βρετανός.

Επιπλέον ο 37χρονος οδηγός της Mercedes, τόνισε πως οι αγώνες σε σιρκουί πόλης δίνουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες ώστε οι οδηγοί να έχουν μεγαλύτερη επαφή με κόσμο από τις τοπικές κοινωνίες: «Πιστεύω πως οι θεατές είναι ο πυρήνας του τι αντιπροσωπεύει το σπορ. Είμαι της άποψης πως όταν έχουμε αγώνες σε πόλεις μπορούμε να έχουμε επίδραση στις κοινωνίες αυτές. Αγαπώ πολύ το Νίρμπουργκρινγκ, όμως δεν υπάρχουν διαφορετικές κοινότητες και δεν μπορούμε να έχουμε το αντίκτυπο που θέλουμε. Στο Μαϊάμι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εκεί γνώρισα παιδιά από διαφορετικά υπόβαθρα που θέλουν να ασχοληθούν με τη μηχανική και τις θετικές επιστήμες. Αυτό για εμένα είναι φοβερό».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!