Volkswagen ID. Buzz: «Έτσι σχεδιάσαμε το ηλεκτρικό βαν» (vid)

Volkswagen ID. Buzz: «Έτσι σχεδιάσαμε το ηλεκτρικό βαν» (vid)
Οι σχεδιαστές του ID. Buzz μιλούν για το πώς εμπνεύστηκαν από το θρυλικό Bulli T1 για να δημιουργήσουν το πρώτο επαγγελματικό Volkswagen που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ για ηλεκτρικά οχήματα.

Όταν η Volkswagen αποφάσισε να φέρει στην επιφάνεια την… μετενσάρκωση του Τ1, του βαν που έγινε γνωστό στη συνέχεια ως «Bulli» και «βαν των χίπιδων», ζήτησε από τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα όχημα που θα είναι πρακτικό, σύγχρονο και με ρετρό στοιχεία ταυτόχρονα. «Με το ID. Buzz μεταφέρουμε το DNA του Τ1 στην εποχή της ηλεκτροκίνησης», δηλώνει ο Γιόσεφ Καμπάν, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Volkswagen.

Το ID. Buzz κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το φθινόπωρο, τόσο σε πενταθέσια επιβατική όσο και επαγγελματική έκδοση βαν. Το μήκους 4,71 μέτρων ID. Buzz φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και ροπής 310 Nm, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Ενέργεια λαμβάνει από μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (εκμεταλλεύσιμη 77 kWh).

Η χρήση της, αποκλειστικής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πλατφόρμας ΜΕΒ εξασφαλίζει στο ID. Buzz πλούσιους εσωτερικούς χώρους. Στην πενταθέσια επιβατική έκδοση, ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 1.121 λίτρα, χωρίς αναδίπλωση καθισμάτων. Ενώ στο τριθέσιο επαγγελματικό ID. Buzz Cargo, πίσω από το διαχωριστικό υπάρχει χώρος φόρτωσης 3,9 κυβικών μέτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!