Το ηλεκτρικό Ducati V21L τα βάζει με την Ducati MotoGP (vid)

Το ηλεκτρικό Ducati V21L τα βάζει με την Ducati MotoGP (vid)
Μια άτυχη «κόντρα» μεταξύ δύο αγωνιστικών μοτοσικλετών της Ducati με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνολογία.

Η Ducati προγραμμάτισε ιδιωτικές δοκιμές της αγωνιστικής ομάδας MotoGP λίγες ημέρες πριν από το Grand Prix της Γαλλίας προκειμένου να δοκιμάσει κάποια νέα συστήματα στη μοτοσικλέτα. Η ιταλική ομάδα δουλεύει εντατικά πάνω στο νέο, εναλλακτικό, σύστημα χαμηλώματος της μοτοσικλέτας (Shapeshifter) το οποίο από το 2023 θα απαγορευτεί για το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας.

Ducati

Στην πίστα του Mugello όπου πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές της ομάδας MotoGP, βρέθηκε και η ομάδα δοκιμών της ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσικλέτας της Ducati. Θυμίζουμε ότι από το 2023 η Ducati θα προμηθεύσει μοτοσικλέτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE παίρνοντας τη σκυτάλη από την Energica. Ο Άλεξ Ντε Άντζελις ήταν ο αναβάτης ο οποίος δοκίμασε τα νέα συστήματα της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας η οποία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Στη διάρκεια του τεστ ο αναβάτης δοκιμών της Ducati MotoGP, Μικέλε Πιρό είχε την ευκαιρία να κάνει μερικούς γύρους παρέα με τον Άλεξ Ντε Άντζελις προκειμένου να δώσει και εκείνος πληροφορίες για την καινούρια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Μάλιστα οι δύο αναβάτες στάθηκαν κάποια στιγμή στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού της πίστας Mugello και έκαναν δοκιμαστική εκκίνηση.

Στην άτυπη αυτή κόντρα το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Ducati ήταν εντυπωσιακό καθώς με την άμεση απόκριση και την απίθανη ροπή του ηλεκτροκινητήρα κατάφερε να μείνει κοντά στην πανίσχυρη MotoGP μοτοσικλέτα της Ducati. Φυσικά, όταν η GP22 άλλαξε από πρώτη σε δεύτερη σχέση άρχισε να εξαφανίζεται στον ορίζοντα δείχνοντας ότι ακόμα ο κινητήρας της Desmosedici, με σχεδόν 280 ίππους, υπερέχει!

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!