MotoGP: Κάλεσμα της Yamaha στον Ραζγκατλίογλου (vid)

MotoGP: Κάλεσμα της Yamaha στον Ραζγκατλίογλου (vid)
Ο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου είναι πλέον πολύ κοντά στη μετάβαση από τα Superbike στο MotoGP.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο MotoGP με την αποχώρηση της Suzuki έχει φέρει μεγάλες αναταραχές στα paddock καθώς όλοι ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες λύσεις για το 2023. Οι επιλογές πλέον είναι πολλές και σημαντικές και τα εργοστάσια θέλουν το συντομότερο δυνατό να κλείνουν τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς.

Η Yamaha έχει ξεκινήσει να πιέζει τον Τοπράκ Ραζγκατλίογλου προκειμένου ο Τούρκος πρωταθλητής WSBK να μετακομίσει άμεσα στο MotoGP. Ο Λίν Τζάρβις, Επικεφαλής της Yamaha MotoGP, δεν μάσησε τα λόγια του και σε δηλώσεις που έκανε πριν από το GP της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι ο Τούρκος αναβάτης είναι άμεσος στόχος της Yamaha για το 2023. Μάλιστα οι άνθρωποι της Yamaha έχουν κανονίσει ένα τεστ για τον Ραζγκατλίογλου μέσα στον Ιούνιο προκειμένου να οδηγήσει την αγωνιστική M1 και θα έχει στη διάθεσή του μια ειδική ομάδα που θα αφοσιωθεί πλήρως στις ανάγκες του 26χρονου αναβάτη.

Yamaha

Ο Τζάρβις άσκησε πίεση στον Τοπράκ να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει με το μέλλον του διότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει: «Το ότι κέρδισε το πρωτάθλημα πέρυσι ήταν υπέροχο, ήταν το πρώτο για τη Yamaha από το 2009. Ήταν σημαντικό, το εκτιμήσαμε και το πήραμε σοβαρά. Το να δοκιμάσει λοιπόν την M1 ήταν φυσιολογικό και είχαμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο νωρίς από ότι τελικά θα γίνει. Τελικά, μεταφέραμε την αρχική προσέγγιση και πλέον εξετάζουμε ένα διαφορετικό σχέδιο διότι είναι σίγουρα μια από τις επιλογές για να έρθει στο MotoGP. Αυτό που του είπαμε είναι αν κάνει τελικά την μετάβαση αν την κάνει το συντομότερο διότι θα είναι 26 ετών φέτος. Αν λοιπόν έρθει στο MotoGP πρέπει να το κάνει σύντομα. Θα κάνουμε λοιπόν ένα σοβαρό τεστ με την M1», είπε ο ισχυρός άνδρας της Yamaha.

Yamaha

Η ομάδα MotoGP είναι έτοιμη για τον Τούρκο αναβάτη για το πρώτο του τεστ τον Ιούνιο. Ο Λίν Τζάρβις πρόσθεσε: «Έχουμε προγραμματίσει ένα τεστ τον Ιούνιο και θα αφιερώσουμε μια ειδική ομάδα σε εκείνον. Θα είναι η πρώτη ευκαιρία να τον δούμε πως μπορεί να αποδώσει με αυτήν τη μοτοσικλέτα. Πιστεύω επίσης ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ ικανός αναβάτης MotoGP».

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για το 2023 θα έχει σίγουρα στις τάξεις της τον Φράνκο Μπορμπιντέλι, ενώ είναι πιθανό να ανανεώσει τη συνεργασία και με τον Φάμπιο Κουαρταράρο. Μένει λοιπόν μια θέση σε δορυφορική ομάδα για να μετακομίσει ο Τούρκος αναβάτης.

Το ντοκιμαντέρ της Yamaha για τον Ραζγκατλίογλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!