CEO BMW Group: Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι γεμάτα

CEO BMW Group: Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι γεμάτα

CEO BMW Group: Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι γεμάτα
Ο Όλιβερ Τσίπσε, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, ανέλυσε τα φιλόδοξα πλάνα αλλά και τις προκλήσεις που κρύβει το 2022.

Με τα SUV της οικογένειας BMW X και τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι αρκετά δημοφιλή, το BMW Group εκτιμά ότι και φέτος οι πωλήσεις οχημάτων θα διατηρηθούν στα υψηλά επίπεδα του 2021, παρά το δύσκολο περιβάλλον από την έλλειψη ημιαγωγών και την ενεργειακή κρίση. Όπως δήλωσε ο CEO του ομίλου, Όλιβερ Τσίπσε, σχεδόν το 50% των παραδόσεων το 2021 αφορούσε μοντέλα Χ, δηλαδή SUV της BMW.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του BMW Group στο Μόναχο, ο Τσίπσε ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως οι BMW i4, iX, iX3 και το MINI Cooper SE. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι προς τα τέλη του 2022 θα ακολουθήσει η ηλεκτρική iX1 και μέσα στο 2023 θα παρουσιαστεί η ηλεκτρική Σειρά 5.

Ο κ. Τσίπσε υποστήριξε ότι χωρίς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το περιθώριο ΕΒΙΤ θα ήταν 8-10%, ενώ τώρα ο στόχος αναπροσαρμόζεται στο 7-9%. Ο Πρόεδρος του BMW Group προσέθεσε ότι τα κέρδη προ φόρων θα είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά του 2021, κυρίως λόγω της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive στην Κίνα.

Όλιβερ Τσίπσε

Χαρακτήρισε «stress test» για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία την έλλειψη ημιαγωγών. «Δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε όσα αυτοκίνητα μπορούμε να πουλήσουμε. Πραγματικά μας θλίβει οι πελάτες μας να είναι σε τόσο μεγάλη αναμονή, όμως ένα σύγχρονο αυτοκίνητο περιλαμβάνει χιλιάδες τσιπ». Ο Όλιβερ Τσίπσε προέβλεψε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν, «τουλάχιστον για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τις αρχές του 2023».

Απευθυνόμενους στους μετόχους της εταιρείας είπε ότι το BMW Group «έχει μια ισχυρή κεφαλαιακή δομή και είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Αυτή η γερή βάση μας στηρίζει, ειδικά σε δύσκολους καιρούς». Όπως ανακοίνωσε, το προτεινόμενο μέρισμα είναι 5,8 ευρώ ανά κοινή και 5,82 ευρώ ανά προνομιούχα μετοχή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!