Lamborghini: Διατηρεί τις πωλήσεις σκόπιμα χαμηλότερα από τη ζήτηση

Lamborghini: Διατηρεί τις πωλήσεις σκόπιμα χαμηλότερα από τη ζήτηση

Lamborghini: Διατηρεί τις πωλήσεις σκόπιμα χαμηλότερα από τη ζήτηση
Η ιταλική μάρκα παραγωγής supercar πηγαίνει φέτος για νέο ρεκόρ κερδών και πωλήσεων.

Με τον κύκλο εργασιών στα 592 εκατ. ευρώ (+13,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021) ολοκληρώθηκε για την Lamborghini το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ομοίως, καταγράφηκε σημαντική αύξηση και στα λειτουργικά κέρδη, κατά 25% (από 142 εκατ. στα 178 εκατ. ευρώ).

Η ιταλική μάρκα που ανήκει στο Volkswagen Group βρίσκεται σε πορεία νέου ρεκόρ πωλήσεων και κερδών, χάρη στην παρουσία μοντέλων όπως το SUV Urus αλλά και η Huracan που έφθασε πρόσφατα τις 20.000 πωλήσεις. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει παραδώσει 2.539 αυτοκίνητα, αριθμός κατά 4,8% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2021.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν, τα επιτυχή αποτελέσματα δεν οφείλονται μόνο στην ελκυστική γκάμα μοντέλων, αλλά και «στη στρατηγική που έχει ως στόχο να διατηρούμε τις παραδόσεις σε χαμηλότερα επίπεδα από τη ζήτηση, ώστε να παραμένει σε υψηλά επίπεδα η επιθυμία για τα αυτοκίνητα μας».

Πέρα από τη Huracan Tecnica που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο, η Lamborghini θα παρουσιάσει εντός του 2022 ακόμη μία έκδοση της Huracan και δύο της Urus.

Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!