Mazda MX-30: Έρχεται ανανεωμένο και με καλοκαιρινή διάθεση

Mazda MX-30: Έρχεται ανανεωμένο και με καλοκαιρινή διάθεση

Mazda MX-30: Έρχεται ανανεωμένο και με καλοκαιρινή διάθεση
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα υποστεί ορισμένες αλλαγές και βελτιώσεις και αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Η Mazda μπήκε στον τομέα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης και κυκλοφόρησε το MX-30. Τώρα η επιθυμία της είναι να κάνει την οδηγική εμπειρία του μοντέλου ακόμα πιο προσιτή και απολαυστική στον οδηγό και θα πραγματοποιήσει μία σειρά από βελτιώσεις. Το Mazda MX-30 διαθέτει πλέον βελτιωμένη απόδοση φόρτισης και λειτουργικότητα τροφοδοσίας, βελτιώσεις στον ήχο του συστήματος μετάδοσης κίνησης EV και νέες επιλογές τόσο στα εξωτερικά χρώματα όσο και στις εσωτερικές επενδύσεις.

Αναφορικά με τις τεχνικές ενημερώσεις, η ιαπωνική φίρμα θέλησε να κάνει το MX-30 ακόμη ευκολότερο στη χρήση. Το ηλεκτρικό της Mazda υποστηρίζει πλέον τριφασική κανονική φόρτιση AC 11 kW. Η απόδοση γρήγορης φόρτισης DC έχει επίσης βελτιωθεί, αυξάνοντας τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να δεχθεί το όχημα από 40 kW σε 50 kW. Με τον τρόπο αυτόν μειώθηκε ο χρόνος γρήγορης φόρτισης DC κατά δέκα λεπτά, σε μόλις 26 λεπτά.

Mazda MX-30

Βελτιωμένος είναι επίσης ο ήχος που παράγεται από το αμιγές ηλεκτρικό μοντέλο, μια και πλέον βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίζει υποσυνείδητα την ποσότητα της ροπής που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα. Ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία, η συχνότητα του παραγόμενου ήχου είναι παρόμοια με άλλους όπως για παράδειγμα των τροχών, ή τον θόρυβο που προκαλεί ο άνεμος, ώστε όταν φτάνει στο αυτί του οδηγού να αντιλαμβάνεται τη παραγόμενη ροπή του ηλεκτροκινητήρα ως κάτι φυσικό.

Mazda MX-30

Στο εσωτερικό η Mazda λανσάρει για το 2022 ένα νέο μαύρο χρωματισμό Urban Expression που συνδυάζεται από γκρι και λευκές πινελιές στην ταπετσαρία τζιν υφάσματος και από τη σκούρα καφέ κονσόλα και την επένδυση της λαβής των θυρών. Ο αριθμός των συνδυασμένων αποχρώσεων έχει αυξηθεί σε τέσσερις, με νέες προσθήκες να είναι το Jet Black και το νέο Zircon Sand.

Το ανανεωμένο Mazda MX-30 2022 θα πωλείται στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!