Volkswagen: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αντίπαλο των Wrangler και Bronco

Volkswagen: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αντίπαλο των Wrangler και Bronco
O γερμανικός όμιλος θα επαναφέρει στη ζωή την αμερικάνικη μάρκα Scout, η οποία θα παράγει από το 2026 ηλεκτρικά pick up και σκληροτράχηλα SUV.

Τα πλάνα για ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε το Volkswagen Group. Το Εποπτικό Συμβούλιο του γερμανικού ομίλου ενέκρινε την ίδρυση μίας ανεξάρτητης μάρκας που θα έχει ως αποστολή τη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή pick up και off-road SUV (R-SUV) στις Ηνωμένες Πολιτείες για την τοπική αγορά.

Ο Όμιλος Volkswagen θα επαναφέρει στη ζωή την αμερικάνικη Scout, μετατρέποντάς την σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Το όνομα Scout είναι γνωστό για το σκληροτράχηλο SUV που κατασκευαζόταν από την International Harvester από το 1961 έως το 1980.

Με το ηλεκτρικό SUV της Scout η Volkswagen βάζει στο… στόχαστρο τα Jeep Wrangler και Ford Bronco, ενώ με το ηλεκτρικό pick up το Jeep Gladiator και το Ford Maverick. Το Volkswagen Group έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα με τα δύο πρώτα μοντέλα της Scout, ενώ έκανε γνωστό ότι τα πρωτότυπα θα αποκαλυφθούν το 2023. Τα μοντέλα παραγωγής θα βασίζονται σε νέα πλατφόρμα, με την κατασκευή τους να αρχίζει το 2026.

Volkswagen pick up R-SUV

«Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη θέση μας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για ηλεκτρικά οχήματα. Η ηλεκτροκίνηση μάς παρέχει μία ιστορική ευκαιρία εισόδου στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των pick up και R-SUV, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε ένας σχετικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε ο Χέρμπερτ Ντις, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!