Ο «Γιατρός» στο πλευρό της Ακαδημίας VR46 (vid)

Ο «Γιατρός» στο πλευρό της Ακαδημίας VR46 (vid)
Ο Βαλεντίνο Ρόσι επισκέφτηκε την Ακαδημία VR46 στο 10ο Yamaha VR46 Master Camp.

Πολλοί από τους αναβάτες που θαυμάζουμε φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP - Πέκο Μπανάια, Ένεα Μπαστιανίνι, Φράνκο Μορμπιντέλι κ.α. - προέρχονται από την Ακαδημία του Βαλεντίνο Ρόσι. Το έργο του Ιταλού θρύλου των αγώνων μοτοσικλέτας είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορούμε να φανταστούμε βγάζοντας συνεχώς νέα ταλέντα και μελλοντικούς πρωταθλητές.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε το 10ο Yamaha VR46 Master Camp στο οποίο πήραν μέρος οι επίλεκτοι νεαροί αναβάτες της Ακαδημίας. Οι Τζουράντ Κουζμιέρζικ από την Πολωνία, Ντένις Μπεργκαμίνι από την Ιταλία, Αντρέα Πιτζόλι από την Ιταλία, Κέβιν Φονταΐνα από τη Βραζιλία και Ένζο Βαλεντίμ Γκαρσία από τη Βραζιλία είχαν για τρεις ημέρες γεμάτο πρόγραμμα προπόνησης μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης από ενεργούς αναβάτες αγώνων.

VR46

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι της εργοστασιακής ομάδας Yamaha ανέλαβε να δείξει, μαζί με τον Μάρκο Μπελίβας, τους νεαρούς αναβάτες την flat track πίστα στο Ράντζο του Ρόσι, ενώ ο Μάρκο Μπεζέκι της Mooney VR46 Ducati οδήγησε μοτοσικλέτα MiniGP μαζί με τους μαθητές. Οι νεαροί αναβάτες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν και καρτ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε την τελευταία ημέρα όταν επισκέφτηκε την Ακαδημία ο ίδιος ο Βαλεντίνο Ρόσι.

VR46

Ο Ιταλός χαιρέτησε τους νεαρούς μαθητές και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον περίφημο αγώνα Americana στο Ράντζο. Ο Ντένις Μπεργκαμίνι, ένας από τους ταλαντούχους αναβάτες, τόνισε: «Πήγαμε στο Ράντζο και είδαμε τον Βαλεντίνο και τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46. Ήταν απίθανο. Το να τους βλέπεις να αγωνίζονται στην πίστα που εκπαιδευτήκαμε και εμείς ήταν πολύ ιδιαίτερο».

Ο Ρόσι συναντάει τους επόμενους πρωταθλητές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!