Test Ride Voge 300AC: Με στιλ και φαντασία

Test Ride Voge 300AC: Με στιλ και φαντασία
Οδηγούμε το πολύ διασκεδαστικό Voge 300AC με την όμορφη vintage αισθητική που δεν το αφήνει να περάσει απαρατήρητο.

Η Voge συνεχώς εμπλουτίζει την γκάμα της με νέα μοντέλα τα οποία εκτός από σωστά στοχευμένα στην ελληνική αγορά αποδεικνύονται πολύ ποιοτικά και αποδοτικά. Ανάμεσα στις μοτοσικλέτες της Voge ξεχωρίζει για την ξεχωριστή ρετρό αισθητική του το 300AC, ένα γυμνό μοντέλο με μικρές διαστάσεις, άψογο φινίρισμα και κλασικό σχεδιασμό που έρχεται με ιδιαίτερες αξιώσεις να κατακτήσει την ανερχόμενη κατηγορία των μοντέρνων-κλασικών δικύκλων.

Κοιτάζοντάς το 300AC αντιλαμβάνεσαι εύκολα πως ο σχεδιασμός του είναι πολύ προσεγμένος, κάτι πολύ σημαντικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Το μάτι αμέσως πέφτει πάνω στην πολύ κοντή ουρά η οποία αφήνει τον τροχό να προεξέχει στο πίσω μέρος με τη βάση της πινακίδας να είναι τοποθετημένη στο ψαλίδι. Όσο κινείσαι προς τα εμπρός βρίσκεις όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το σωληνωτό πλαίσιο και το καμπυλωτό ρεζερβουάρ που θυμίζει τις κλασικές μοτοσικλέτες του παρελθόντος, ενώ το φωτιστικό σώμα εμπρός έχει πολύ χαρακτηριστικό σχεδιασμό με LED προβολέα και LED φλας.

Voge

Ζωηρός μονοκύλινδρος κινητήρας

Ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα όταν βρεθείς στη σέλα του 300AC. Το πρώτο που σε εντυπωσιάζει είναι ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 292,4 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 29 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 25Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Η Loncin (η Voge είναι η premium φίρμα του κολοσσού από την Κίνα) έχει δώσει έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές χαρίζοντας στο σύνολο ευχάριστη λειτουργία σε κάθε περιστροφή του δεξιού καρπού. Ανοίγοντας το γκάζι με πρώτη και δεύτερη σχέση νιώθεις έντονη έλξη προς τα εμπρός. Η ώθηση δεν σταματάει μέχρι τα 130Km/h με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 155Km/h.

Ο ψεκασμός λειτουργεί πολιτισμένα και χαρίζει στη μοτοσικλέτα ομαλή λειτουργία, ενώ άψογο είναι το κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σε αίσθηση κιβώτια στην κατηγορία όντας ακριβέστατο, μαλακό, αθόρυβο και όσο κι αν το πιέσεις στα κατεβάσματα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Από κατανάλωση τα πράγματα είναι πολύ καλά με το Voge να μένει κοντά στα 3,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Voge

Καθημερινή ευχαρίστηση με σπορ DNA

Στον δρόμο το 300AC είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις. Εξαιρετικά ευέλικτο, συμπαγές, με σπορ χαρακτηριστικά. Το πλαίσιο είναι αρκετά άκαμπτο και σε συνδυασμό με την σκληρή ρύθμιση της πίσω ανάρτησης δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην οδική συμπεριφορά. Το εμπιστεύεσαι άμεσα και στρίβεις χωρίς να το πολυσκεφτείς καθώς και το ανεστραμμένο πιρούνι 35mm εμπρός προσφέρει καλή πρόσφυση και πληροφόρηση. Την ευχάριστη εμφάνιση της μοτοσικλέτας λοιπόν, συνοδεύει και μια πολύ ευχάριστη συμπεριφορά στο δρόμο, κάτι που προσθέτει αρκετούς πόντους στο σύνολο του 300AC.

Voge

Ακόμα ένα δυνατό σημείο της μοτοσικλέτας είναι τα φρένα τα οποία αποτελούνται από δύο δίσκους 300mm εμπρός και έναν δίσκο 220mm πίσω που συνεργάζονται με δικάναλο ABS της Bosch. Η αίσθηση στη μανέτα είναι πολύ καλή και απαιτείται μόλις ένα δάχτυλο για να επιβραδύνεις αποτελεσματικά τη μοτοσικλέτα. Δύναμη υπάρχει άφθονη, ενώ και η προοδευτικότητα είναι σε καλό επίπεδο για αυξημένη ασφάλεια. Οι τροχοί του Voge 300AC είναι 17 ιντσών με το πίσω ελαστικό να έχει διάσταση 150/60 και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 150 κιλά.

Εκείνο που έχει πετύχει η Voge είναι πως παρά την καλή του οδική συμπεριφορά δεν έχει θυσιάσει την άνεση η οποία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Στην άνεση συμβάλλει βέβαια και η θέση οδήγησης η οποία σε βάζει "μέσα" στη μοτοσικλέτα με πόδια και χέρια να είναι σε ιδανική στάση. Στον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας συναντάμε μια ψηφιακή οθόνη με αρκετές πληροφορίες, ενώ υπάρχει και θύρα φόρτισης USB για το smartphone.

Voge

Βάλε στην καθημερινότητά σου στυλ και φαντασία

Η Loncin έχει ξεκαθαρίσει ότι η Voge θα είναι η premium μάρκα του κολοσσού από την Κίνα και το επιβεβαιώνει με μοντέλα όπως το 300AC. Η μικρή μοτοσικλέτα εκτός από τον όμορφο σχεδιασμό της, προσφέρει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, ικανοποιητικές επιδόσεις και είναι σε θέση να διασκεδάσει τον αναβάτη σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς την ημέρα σου να κατεβαίνεις στο γκαράζ σου και να αντικρίζεις ένα όμορφο δίκυκλο - σου φτιάχνει άμεσα την ημέρα και το Voge στην απογειώνει όταν βγεις στο δρόμο. Το Voge 300AC είναι η λατρεία που έγινε συνήθεια.

TIMH: 3.990 ευρώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Voge 300AC

Voge

Στο gmotion by gazzetta επιλέγουμε κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και προστασίας μόνο από το motomarket

motomarket

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!