Formula 1, Μαϊάμι: O Πέρεζ πήγαινε ακόμα και για τη νίκη

Formula 1, Μαϊάμι: O Πέρεζ πήγαινε ακόμα και για τη νίκη
Ο Μεξικανός πιστεύει πως αν δεν τον είχε «χτυπήσει» η ατυχία στο Μαϊάμι, μπορούσε να παλέψει για το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Δίχως αμφιβολία η Red Bull Racing στο 2022 ταλαιπωρείται έντονα από προβλήματα αξιοπιστίας. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει εγκαταλείψει δύο φορές μέχρι τώρα, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ μία φορά, σε συνολικά πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2022. Στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στο Μαϊάμι μπορεί η αυστριακή ομάδα να πήρε τη νίκη, ωστόσο τα προβλήματα δεν έλειψαν.

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, η RB18 του Φερστάπεν αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης, με τους μηχανικούς του να αλλάζουν προληπτικά κιβώτιο ταχυτήτων. Στον αγώνα όμως, το μονοθέσιο του Πέρεζ ήταν αυτό που είχε προβλήματα αξιοπιστίας, με έναν αισθητήρα να προκαλεί απώλεια 30 ίππων στη συνολική του ισχύ.

Σέρχιο Πέρεζ

Ο Μεξικανός οδηγός μάλιστα, μετά τον αγώνα ανέφερε στο motorsport.com πως αν δεν είχε τα προβλήματα αυτά, θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη: «Ήμουν σε μία φοβερή θέση με τα φρέσκα ελαστικά. Δυστυχώς, ακόμα και με το DRS δεν μπορούσα να πλησιάσω τον Σάινθ. Το μειονέκτημα που είχα στις ευθείες ήταν πολύ μεγάλο. Αν ο κινητήρας μου λειτουργούσε σωστά, τότε μπορούσα ακόμα και να κερδίσω. Πίεζα πάρα πολύ στις στροφές και τα ελαστικά μου είχαν υπερθερμανθεί. Όταν βρήκα την ευκαιρία την εκμεταλλεύτηκα και προσπάθησα να περάσω τον Κάρλος. Αλλά εκτός αγωνιστικής γραμμής δεν μπορούσα να φρενάρω. Μετά από αυτό δεν κατάφερα να πλησιάσω. Ήταν πολύ ταχύτερος στις ευθείες».

Ο Πέρεζ ήταν ο μοναδικός οδηγός εκ των πρώτων τεσσάρων που μπήκε για αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας. Στη Ferrari επέλεξαν να μην βάλουν κανέναν της οδηγό για αλλαγή ελαστικών, κάτι που έφερε ανακούφιση στη Red Bull Racing, μιας και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την έκβαση του Grand Prix Μαϊάμι.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!