Formula 1, Μαϊάμι: Το πρόβλημα που κόστισε το βάθρο από τον Πέρεζ

Formula 1, Μαϊάμι: Το πρόβλημα που κόστισε το βάθρο από τον Πέρεζ
Για μία ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα της F1, τα προβλήματα χτύπησαν την πόρτα της αυστριακής ομάδας.

O πρώτος αγώνας στην ιστορία της Formula 1 στο Μαϊάμι εξελίχθηκε με έναν εξαιρετικό τρόπο για τη Red Bull Racing. Ο Μαξ Φερστάπεν, με μία ακόμα άψογη παράσταση, κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο του αγώνα στο 2022 και πλέον η διαφορά από τον Σαρλ Λεκλέρ στη βαθμολογία έπεσε στους 19 βαθμούς.

Ωστόσο, μόνο το ένα μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Ο Σέρχιο Πέρεζ αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στο μέσον του αγώνα, κάτι το οποίο του κόστισε αρκετό χρόνο. Παρά τις έντονες ανησυχίες του, οι μηχανικοί κατάφεραν να βρουν μία λύση, ώστε να φτάσει στον τερματισμό.

Σέρχιο Πέρεζ

Μετά το τέλος του Grand Prix Μαϊάμι, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, εξήγησε στο Sky Sports τι ακριβώς πήγε στραβά με τον Μεξικανό οδηγό: «Είχαμε ένα πρόβλημα με κάποιον αισθητήρα στη μονάδα ισχύος του Τσέκο (Πέρεζ). Οι μηχανικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά να ξεπεράσει το πρόβλημα, όμως λόγω αυτού έχασε 30 ίππους. Έχανε σε κάθε γύρο τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο. Θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο».

Στους τελευταίους γύρους, ο Πέρεζ επιχείρησε να κάνει μία γενναία κίνηση στον Κάρλος Σάινθ στην εσωτερική της στροφής 1. Όμως δεν πέτυχε κι αυτό επέτρεψε στον οδηγό της Scuderia Ferrari να πάρει το βάθρο. Οι βαθμοί της 4η θέσης που έφερε ο Μεξικανός οδηγός στην ομάδα του είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, μιας και πλέον είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!