Formula 1, Μαϊάμι: Φέτελ και Σουμάχερ τα έχασαν όλα στο τέλος (vid)

Formula 1, Μαϊάμι: Φέτελ και Σουμάχερ τα έχασαν όλα στο τέλος (vid)
Η σύγκρουση των δύο Γερμανώνων οδηγών λίγο πριν από το τέλος του Grand Prix της F1 στο Μαϊάμι, άφησε αμφότερους χωρίς βαθμούς.

Με έναν καθόλου ικανοποιητικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Grand Prix Μαϊάμι για τους οδηγούς των Aston Martin και Haas, Σεμπάστιαν Φέτελ και Μικ Σουμάχερ. Οι δύο ομάδες πάλευαν στις παρυφές της 10άδας για τους τελευταίους βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσφέροντας έντονο θέαμα αλλά στον 54ο από τους 57 γύρους, ήρθε η καταστροφή για τους δύο Γερμανούς.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε τον γιο του Μίκαελ Σουμάχερ στην έξοδο της στροφής 17, όταν εο Μικ είχε επιδιώξει ανεπιτυχώς να περάσει τον Έστεμπαν Οκόν της Alpine. Όμως, αξιοποιώντας το DRS, ο νεαρός Γερμανός αντεπιτέθηκε και βούτηξε στην εσωτερική, με τους δυο τους να έχουν μία εντυπωσιακή σύγκρουση. Ο Φέτελ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τις εκτεταμένες ζημιές, ενώ ο Σουμάχερ είχε σπασμένη εμπρός αεροτομή.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Οι δύο οδηγοί έχουν εξαιρετικές σχέσεις, όμως εντός πίστας τα πράγματα είναι διαφορετικά και μερικές φορές οι επαφές είναι αναπόφευκτες. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φετελ μίλησε στο Sky Sports για την επαφή που τον έθεσε εκτός μάχης: «Είμαι πολύ απογοητευμένος για εμένα και τον Μικ. Προφανώς και οι δυο μας χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουμε βαθμούς. Ο αγώνας μου άφησε μία πικρή γεύση. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν τον περίμενα σε εκείνο το σημείο. Όταν τον είδα ήταν πάρα πολύ αργά και είχαμε επαφή. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του. Έπρεπε να φερθούμε καλύτερα στη φάση αυτή, όμως πρέπει να δω το συμβάν. Είναι κρίμα που είχαμε επαφή και δεν πήραμε βαθμούς».

Από τη μεριά του, ο Μικ Σουμάχερ ήταν επίσης απογοητευμένος, ωστόσο δεν επέμεινε στην άποψη που είχε δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση πως δεν ήταν δική του ευθύνη: «Ο τρόπος που ολοκληρώθηκε ο αγώνας ήταν πολύ ατυχής. Δεν ξέρω αν ήταν μία υπεραισιόδοξη κίνηση. Προσπάθησα να μην πατήσω πολύ αργά τα φρένα, προσπάθησα να αφήσω χώρο, αλλά ήταν πολύ στενά τα περιθώρια. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να δεις κάτι από τους καθρέπτες σου».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την επαφή των Φέτελ και Σουμάχερ...

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, αλλά δεν επέβαλλαν ποινή σε κανέναν εκ των δύο οδηγών. Δεν ήταν όμως η μοναδική επαφή που είχαμε ανάμεσα σε οδηγό της Haas και της Aston Martin.

Στους τελευταίους γύρους, ο Κέβιν Μάγκνουσεν βούτηξε στην εσωτερική του Λανς Στρολ στη στροφή 11 και τον χτύπησε, ωστόσο κανένας εκ των δύο δεν εγκατέλειψε. Αντιθέτως, ο Στρολ εκμεταλλεύτηκε τις ποινές των Ντάνιελ Ρικάρντο και Φερνάντο Αλόνσο και βρέθηκε στη 10η θέση στα τελικά αποτελέσματα, παίρνοντας ένα βαθμό.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!