Yamaha: Πλήρης ανανέωση για το Tricity 125 (vid)

Yamaha: Πλήρης ανανέωση για το Tricity 125 (vid)
Με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς παρουσιάστηκε το νέο Yamaha Tricity 125.

Η Yamaha είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει τρίτροχο scooter στην κατηγορία των 125 κ.εκ. και μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου (Β). Το ασφαλές και ευέλικτο Tricity της Yamaha για το 2022 δέχτηκε σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς και πλέον προσφέροντας σύγχρονες λύσεις, δυναμικές επιδόσεις και κορυφαία άνεση είναι έτοιμο να επιτεθεί στη δημοφιλέστερη κατηγορία των τελευταίων δύο ετών.

Το νέο Tricity 125 είναι εξοπλισμένο με τον Euro5 μονοκύλινδρο κινητήρα BlueCore 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12,1 ίππους και 11,5Nm ροπής. Το σύνολο συνοδεύεται από νέα μονάδα ελέγχου της μίζας 32-bit (SGCU) που ενσωματώνει πλήρως τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές λειτουργίες του νέου κινητήρα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής καυσίμου, της παραγωγής ενέργειας και του συστήματος Start/Stop. Το σύστημα Stop/Start έχει σχεδιαστεί για να σβήνει τον κινητήρα όταν το Tricity 125 σταματά σε φανάρι. Το scooter επανέρχεται σε λειτουργία αυτόματα μόλις ανοίξει το γκάζι ο αναβάτης.

Yamaha

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε στο κομμάτι του πλαισίου από τη Yamaha. Το νέο πλαίσιο είναι μακρύτερο κατά 60mm, ενώ οι βάσεις του κινητήρα είναι επανασχεδιασμένες για καλύτερη ισορροπία και άνεση στην οδήγηση. Η συγκεκριμένη αλλαγή έφερε και αναβάθμιση στις αναρτήσεις πίσω με τα δύο αμορτισέρ να έχουν βελτιωμένη απόσβεση και προοδευτική διαδρομή. Στο εμπρός μέρος έχουμε νέο σχεδιασμό στο σύστημα διεύθυνσης το οποίο προέρχεται από το κορυφαίο Niken της Yamaha. Το σύστημα ακολουθεί το σύστημα LMW Ackermann το οποίο διαθέτει ελαφρώς αναθεωρημένη διάταξη με τον άξονα κλίσης να έχει μετατοπιστεί ελαφρώς από τον άξονα διεύθυνσης. Αυτή η αλλαγή προσφέρει καλύτερη αίσθηση στον αναβάτη και ασφάλεια όταν το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας.

Yamaha

Ακόμα ένα στοιχείο το οποίο κάνει το Tricity 125 ξεχωριστό είναι εξοπλισμός του. Το τρίτροχο scooter διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, LCD οθόνη πληροφοριών, επίπεδο πάτωμα και χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα. Σημαντική προσθήκη είναι επίσης το νέο σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha. Στην οθόνη του scooter μπορεί πλέον ο αναβάτης να δει τις κλίσεις, τα mail και τα μηνύματά του, ενώ μέσω της εφαρμογής θα μπορεί να μοιραστεί διαδρομές και φωτογραφίες με άλλους αναβάτες Yamaha.

Yamaha

Το νέο Yamaha Tricity 125 έρχεται σε τρεις χρωματισμούς, μπεζ, μπλε και γκρι με την τιμή του να αναμένεται. Είναι επίσης διαθέσιμο και με κινητήρα 155 κ.εκ. με απόδοση 15 ίππους για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Τα δύο μοντέλα αναμένονται στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2022.

Η παρουσίαση του Tricity.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!