Formula 1, Μαϊάμι: H Ferrari παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Red Bull

Formula 1, Μαϊάμι: H Ferrari παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Red Bull
O επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, ανέφερε πως η RB18 ήταν με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο στον αγώνα της F1 στο Μαϊάμι.

Για πρώτη φορά στο 2022, μία ομάδα της Formula 1 κατακτά δύο διαδοχικές νίκες. Η Red Bull Racing με τον Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο Grand Prix Μαϊάμι, κερδίζοντας στα ίσια τις δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Έτσι, έφτασε στις τρεις νίκες στη φετινή χρονιά, σε ισάριθμους τερματισμούς.

Η Red Bull RB18 αποδείχθηκε το ταχύτερο μονοθέσιο για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Αυτό παραδέχθηκε και ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Μαϊάμι. Με τον Ιταλό να εστίαζει στις αναβαθμίσεις της αυστριακής ομάδας.

«Σήμερα η Red Bull είχε τον καλύτερο ρυθμό, όπως ακριβώς έγινε στην Ίμολα. Το μονοθέσιό τους ήταν κατά δύο δέκατα ταχύτερο στο γύρο από το δικό μας. Έχουν εξελίξει το μονοθέσιό τους από την αρχή της σεζόν, κάτι που εμείς δεν έχουμε κάνει - αυτή είναι η αλήθεια. Η Red Bull ξόδεψε χρήματα, οπότε νομίζω πως κάποια στιγμή με το budget cap σε ισχύ θα σταματήσουν τις αναβαθμίσεις, ενώ παράλληλα εμείς θα έχουμε κάποιες διαθέσιμες», είπε ο Μπινότο.

F1 Miami

Η Ferrari σκοπεύει να φέρει το πρώτο της μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στον επόμενο αγώνα της Formula 1, στην Ισπανία και την πίστα της Καταλονίας, που διεξάγεται το τριήμερο 20 με 22 Μαΐου. Η μάχη με τη Red Bull Racing έχει ανάψει για τα καλά, με τη διαφορά τους στην κατάταξη των κατασκευαστών να είναι πλέον στους 6 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!