Formula 1, Ferrari: Πρώτο 1-2 σε κατατακτήριες από το 2019

Formula 1, Ferrari: Πρώτο 1-2 σε κατατακτήριες από το 2019
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο της Ferrari στην F1, μετά την εμφάνιση των Λεκλέρ και Σάινθ στην πίστα του Μαϊάμι.

Αυτή τη φορά η πίεση δεν λειτούργησε αρνητικά για την Scuderia Ferrari, όπως πριν από δύο εβδομάδες στην Ίμολα όπου το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Ούτε η παρουσία του Τζον Έλκαν, Προέδρου της ιταλικής εταιρείας, στο γκαράζ της ομάδας άγχωσε τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari ολοκλήρωσαν άριστα την αποστολή που είχαν στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μαϊάμι, σημειώνοντας τους δύο καλύτερους χρόνους. Έτσι ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει την Κυριακή από την pole, έχοντας δίπλα του τον Ισπανό team mate του.

Όλα δείχνουν ότι φέτος είναι η χρονιά της Scuderia Ferrari, καθώς δίνει τέλος σε αρκετά αρνητικά σερί που είχαν δημιουργηθεί τις δύο προηγούμενες – άκρως αρνητικές – σεζόν. Όπως π.χ. ότι η προηγούμενη φορά που είχε κάνει το 1-2 σε κατατακτήριες ήταν στις 26 Οκτωβρίου 2019 στο Μεξικό.

Λεκλέρ Μαϊάμι

Τότε τον καλύτερο χρόνο είχε σημειώσει μεν ο Μαξ Φερστάπεν, όμως έχασε στη συνέχεια την pole position καθώς δεν μείωσε έγκαιρα την ταχύτητά του υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. Ως αποτέλεσμα δέχτηκε ποινή τριών θέσεων, με αποτέλεσμα οι Σαρλ Λεκλέρ και Σεμπάστιαν Φέτελ να προβιβαστούν στο 1-2 του grid.

Αν αναζητήσουμε το προηγούμενο «καθαρό» 1-2 οδηγών της Scuderia Ferrari σε κατατακτήριες, θα πάμε ακόμη πιο πίσω, στο Βέλγιο, στις 31 Αυγούστου 2019. Και τότε ο Λεκλέρ ήταν ταχύτερος του Φέτελ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!