Ο Χόρχε Λορένθο γίνεται Θρύλος του MotoGP

Ο Χόρχε Λορένθο γίνεται Θρύλος του MotoGP
Ο Ισπανός αναβάτης ανήκει πλέον και επίσημα στην ελίτ των καλύτερων αναβατών στην ιστορία του MotoGP.

Το αγωνιστικό τριήμερο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στη Χερέθ δεν είχε μόνο προσπεράσματα, πτώσεις και ταχύτερους γύρους. Είχε και μια ιδιαίτερη βράβευση ενός από τους κορυφαίους αναβάτες που γνώρισε το άθλημα τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Χόρχε Λορένθο ο οποίος τιμήθηκε από την Dorna και την FIM μπαίνοντας στην λίστα των Θρύλων του MotoGP.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 και από τα πρώτα του βήματα έκανε αισθητή την παρουσία του παίρνοντας το παρατσούκλι «Por Fuera». Ο πρώτος του τίτλος ήρθε το 2006 στη μεσαία κατηγορία, ενώ το 2007 επανέλαβε την επιτυχία του πριν ανέβει τελικά στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Lorenzo

Ο Ισπανός αγωνίστηκε με την Yamaha στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και έπειτα από ένα δύσκολο ξεκίνημα με πολλούς τραυματισμούς, κατάφερε το 2010 να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Το 2012 κατάκτησε πάλι το πρωτάθλημα και το 2015 επανάλαβε την επιτυχία του στο αλησμόνητο εκείνο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Βαλεντίνο Ρόσι και τον Μάρκ Μάρκεθ. Το 2016 μετακόμισε στην Ducati όπου κατάφερε να πάρει 3 νίκες πριν μετακομίσει στην Repsol Honda το 2019. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά του Λορένζο ο οποίος κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς.

Lorenzo

Στην καριέρα του ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει 68 φορές και να ανεβεί στο βάθρο 152 φορές. Ο Λορένθο, συγκινημένος, δήλωσε στην απονομή της εισόδου του στους Θρύλους του MotoGP: «Πριν από 20 χρόνια βρέθηκε σε αυτήν την πίστα και έκανα το ντεμπούτο μου, ήμουν ακόμα 14 ετών την Παρασκευή πριν τον αγώνα. Πήγα να παρακολουθήσω μερικές στροφές και είδα τους Τσεκινέλο, Ουέντα, Πεντρόζα, Ποτζιάλι να οδηγούν. Ήταν ήρωες και αναρωτήθηκα αν κάποια μέρα θα μπορούσα να φτάσω στο επίπεδό τους. Τώρα, είναι τιμή μου που έγινα Θρύλος του MotoGP από την Dorna, από τον Καρμέλο ο οποίος πάντα μου φερόταν καλά και αυτό σημαίνει περισσότερα από τα πρωταθλήματα που κέρδισα. Όλοι οι Θρύλοι του MotoGP είναι πρωταθλητές, αλλά δεν είναι όλοι οι Πρωταθλητές Θρύλοι του MotoGP, είμαι λοιπόν πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του συνόλου. Είμαι τυχερός και ευγνώμων για την ζωή που έχω χάρη στο MotoGP». Θυμίζουμε ότι η τελευταία στροφή της πίστας στη Χερέθ έχει πάρει το όνομά του.

Lorenzo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!