Ducati δεν φτιάχνονται μόνο στην Ιταλία

Ducati δεν φτιάχνονται μόνο στην Ιταλία
Η Ducati επεκτείνει στις εργασίες τις στην Νότια Αμερική με την βοήθεια του Ομίλου Volkswagen.

Η συνεργασία της Ducati και της Volkswagen ξεκίνησε το 2012 όταν η Audi αγόρασε την premium ιταλική μάρκα κατασκευής μοτοσικλετών. Από τότε η εταιρεία από την Μπολόνια έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση σε όλους τους τομείς καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων τα τελευταία χρόνια.

Το κεντρικό εργοστάσιο κατασκευής των μοτοσικλετών της Ducati βρίσκεται στο θρυλικό Borgo Panigale, ωστόσο οι ανάγκες παραγωγής έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που έχουν αναγκάσει την εταιρεία να μεταφέρει την συναρμολόγηση αρκετών μοντέλων σε διαφορετικές εγκαταστάσεις. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen, η Ducati θα μεταφέρει την συναρμολόγηση των μοντέλων της για την αγορά της Αργεντινής στο εργοστάσιο της VW στην Κόρδοβα.

Ducati

Αυτό θα είναι το τρίτο εργοστάσιο της Ducati εκτός Ιταλίας σε συνεργασία με την VW. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022 και η επένδυση που έγινε ήταν αρκετά μεγάλη προκειμένου οι προδιαγραφές να είναι στα κορυφαία επίπεδα της ιταλικής μάρκας. Το πρώτο μοντέλο το οποίο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Κόρδοβα θα είναι το Scrambler Icon το οποίο έχει πετύχει εξαιρετικές πωλήσεις στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ducati

Ο Φρανσέσκο Μιλίσια, Αντιπρόεδρος της Ducati στον τμήμα Πωλήσεων, είπε: «Η αγορά της Αργεντινής είναι πολύ σημαντική, η Ducati έχει δυνατή θέση στη χώρα και έχει πετύχει καλά αποτελέσματα για πολλά χρόνια σε πωλήσεις και μερίδιο. Στην Αργεντινή μπορούμε να στηριχτούμε σε μια σημαντική συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen ο οποίος διανέμει τις μοτοσικλέτες μας. Χάρη σε αυτήν την συνεργασία κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα το οποίο θα μας βοηθήσει να δυναμώσουμε τη θέση μας στην αγορά». Από τη μεριά του ο Πάμπλο Ντι Σι, Πρόεδρος της VW Νότιας Αμερικής, πρόσθεσε: «Είναι υπέροχο ότι θα ξεκινήσουμε να συναρμολογούμε μοτοσικλέτες της Ducati στην Κόρδοβα και η VW Αργεντινής είναι το πρώτο τμήμα του Ομίλου VW που θα κάνει κάτι τέτοιο σε όλο τον κόσμο».

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!