Ferrari SP48 Unica: Για έναν πελάτη και μετά σπάει το καλούπι (vid)

Ferrari SP48 Unica: Για έναν πελάτη και μετά σπάει το καλούπι (vid)
Η Ferrari δημιούργησε την SP48 Unica, ένα one-off supercar το οποίο παραδίδεται σε άγνωστο πελάτη, σε άγνωστη τιμή.

Το πρόγραμμα Special Projects της Ferrari δημιουργεί μοναδικά αυτοκίνητα, τα λεγόμενα one-off. Πρόκειται για αυτοκίνητα που βασίζονται τεχνολογικά σε supercar της ιταλικής μάρκας, όμως διαφέρουν τόσο σχεδιαστικά όσο και στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό τους.

Τελευταία δημιουργία η SP48 Unica, «μία διθέσια σπορ μπερλινέτα», όπως την περιγράφει η Ferrari. Βασίζεται στην F8 Tributo, από την οποία δανείζεται τον V8 κινητήρα που με τη βοήθεια διπλού τούρμπο αποδίδει 720 ίππους.
Δικαιώνοντας την… μοναδικότητά της, η Unica φέρει αποκλειστικές σχεδιαστικές και αεροδυναμικές λεπτομέρειες για ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση. Ξεχωρίζει από το σφηνοειδές εμπρός μέρος, τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα και τις επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα τόσο για τον κινητήρα όσο και για τα φρένα. Στην καμπίνα των επιβατών έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς αλκαντάρα σε μαύρο χρώμα.

Ferrari SP48 Unica

Το όνομα του ιδιοκτήτη της SP48 Unica δεν αποκαλύφθηκε, με την Ferrari να αναφέρει ότι είναι ένας πιστός πελάτης της εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως ισχύει στα one-off μοντέλα, το κόστος της SP48 Unica είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του μοντέλου στο οποίο βασίζεται, καθώς σχεδιαστές και μηχανολόγοι απασχολήθηκαν αποκλειστικά στο Μαρανέλο για την κατασκευή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!