Test Ride Royal Enfield Himalayan: Γοητευτικός εξερευνητής

Test Ride Royal Enfield Himalayan: Γοητευτικός εξερευνητής
Οδηγούμε το Royal Enfield Himalayan και ανακαλύπτουμε τη γοητεία της απλότητας σε δύο τροχούς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Royal Enfield έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά της με το συναίσθημα. Οι μοτοσικλέτες της ινδικής φίρμας ακολουθούν ένα δικό τους, vintage μονοπάτι το οποίο δεν επηρεάζεται από τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και την μόδα. Είναι μοναδικά δίκυκλα τα οποία «πουλάνε» το αυθεντικό ρετρό στυλ τους το οποίο ακολουθούν πιστά σε όλη την γκάμα των μοντέλων τους.

Το Himalayan είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της Royal Enfield έχοντας κερδίσει τα τελευταία χρόνια τις καρδιές πολλών φίλων της μοτοσικλέτας. Η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε vintage μοτοσικλέτες του παρελθόντος τις οποίες δεν βλέπουμε πλέον πολύ συχνά. Η λεπτή σιλουέτα, οι μαζεμένες διαστάσεις, ο στρογγυλός προβολέας εμπρός, ακόμα και τα κάγκελα εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ δημιουργούν ένα ρετρό αποτέλεσμα το οποίο ξυπνάει μια νοσταλγία του παρελθόντος.

Royal Enfield Himalayan

Βασικές αρχές μηχανικής

Εκτός από την εμφάνιση το adventure μοντέλο της Enfield ακολουθεί το δικό του δρόμο και στις τεχνικές λύσεις. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος αερόψυκτος 411 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 25 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 32Nm ροπής στις 4.250 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού ακολουθώντας πλέον τις προδιαγραφές Euro5, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πέντε σχέσεων μηχανικό.

Τα νούμερα όπως τα διαβάσεις δεν είναι ικανά να σε εντυπωσιάσουν ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν όταν αρχίσεις να οδηγείς τη μοτοσικλέτα. Ο κινητήρας μπορεί να είναι μικρός, ωστόσο είναι ζωηρός, αποτελεσματικός και γραμμικός. Λειτουργεί πολύ ομαλά, δεν έχει κραδασμούς, ενώ βοηθάει τη μοτοσικλέτα να αναπτύξει ταχύτητες της τάξης των 120Km/h-130Km/h. Με τον κινητήρα στις 6.000 σ.α.λ. μπορείς να ταξιδέψεις άνετα μέχρι να τελειώσει το καύσιμο με το μηχανικό σύνολο να εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά την ανθεκτικότητά του.

Royal Enfield Himalayan

Άνετο στο δρόμο, διασκεδαστικό στο χώμα

Το Himalayan είναι εξοπλισμένο με ένα σωληνωτό πλαίσιο της Harris Performance, το οποίο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός διαμέτρου 200mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω διαμέτρου 180mm με ρύθμιση της προφόρτισης. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με τα φρένα να αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και έναν δίσκο 240mm πίσω. Το σύστημα διαθέτει και ABS το οποίο απενεργοποιείται στον πίσω τροχό. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 199 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15 λίτρα.

Η Royal Enfield δεν έχει επιλέξει τίποτα τυχαία όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας καθώς είναι εξαιρετικά ισορροπημένη σε όλα τα τερέν. Στην άσφαλτο το Himalayan είναι στιβαρό, πολύ σταθερό και αρκετά πρόθυμο να στρίψει σε γρήγορες και αργές στροφές. Ο ψηλό τιμόνι σου δίνει πολύ καλό έλεγχο με αποτέλεσμα τόσο μέσα στην κίνηση της πόλης όσο και στις εκδρομές σε επαρχιακό δρόμο να έχεις στη διάθεσή σου ένα ευχάριστο, ευέλικτο και ανταποδοτικό δίκυκλο με ουδέτερη συμπεριφορά. Το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να προσαρμόσεις στην οδήγησή σου είναι τα φρένα τα οποία απαιτούν αρκετή πίεση στη μανέτα για να αποδώσουν έχοντας έμφαση στην προοδευτικότητα.

Royal Enfield Himalayan

Ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα στις εκτός δρόμου διαδρομές με το Himalayan. Η λεπτή του σιλουέτα σου επιτρέπει να σηκωθείς πολύ εύκολα όρθιος και να οδηγήσεις με ασφάλεια σε χωμάτινα περάσματα. Το εμπρός μέρος προσφέρει μεγάλη εμπιστοσύνη, ενώ το χαμηλό βάρος σε κάνει να το πιέσεις λίγο περισσότερο εκτός δρόμου. Οι αναρτήσεις δουλεύουν πολύ καλά, όπως και στην άσφαλτο, με τις μεγάλες διαδρομές να κάνουν κάθε πέρασμα στο χώμα ευχάριστο.

Royal Enfield Himalayan

Δυνατός εξοπλισμός με σύστημα Tripper

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του Himalayan καθώς διαθέτει κάγκελα προστασίας, άνετη σέλα με πλούσιο αφρώδες, πλήρη όργανα με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, ψηλή ζελατίνα και φυσικά το σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή της Royal Enfield που το ονομάζει Tripper. Συνδέεις το smartphone σου μέσω Bluetooth με τη μοτοσικλέτα και έχεις μπροστά στα μάτια σου έναν πλοηγό ο οποίος σου δίνει πληροφορίες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσεις. Το σύστημα συνεργάζεται με την εφαρμογή Google Maps και είναι εξαιρετικά εύχρηστο, ενώ κρατάει και δεδομένα για τις διαδρομές που έχει πραγματοποιήσει.

Royal Enfield Himalayan

Κατακτητής από την Ινδία

Το Royal Enfield Himalayan είναι μια πολύ διαφορετική μοτοσικλέτα από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Έχει πολύ απλή προσέγγιση σε πολλά επίπεδα όπως τον κινητήρα και το πλαίσιο, με εξαιρετικές ικανότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές και πανέμορφο ρετρό σχεδιασμό. Είναι ένα γοητευτικό δίκυκλο το οποίο όταν θέσεις σε λειτουργία τον κινητήρα και κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω για να το παρατηρήσεις θα σε κερδίσει. Η επιτυχία του όμως έρχεται όταν ανέβεις στη σέλα του και αρχίσεις να γράφεις χιλιόμετρα απολαμβάνοντας ένα καλά ισορροπημένο, «easy riding» μοντέλο το οποίο θα σε πάει παντού με άνεση και κυρίως με στυλ!

TIMH: 5.590 ευρώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Royal Enfield Himalayan

Royal Enfield Himalayan

Στο gmotion by gazzetta επιλέγουμε κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και προστασίας μόνο από το motomarket

motomarket

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!