Formula 1, Μαϊάμι: Αγώνες στους βάλτους για Φερστάπεν και Τσουνόντα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Οι οδηγοί των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε έναν παρανοϊκό τύπο αγώνων!

Πριν από κάθε αγωνιστικό τριήμερο, οι οδηγοί των ομάδων της Formula 1 συμμετέχουν σε διάφορες υποχρεώσεις χορηγών οι εκδηλώσεις με τοπικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας παραδόσεις και συνήθειες του εκάστοτε προορισμού.

Όμως ειδικά όταν το σπορ πηγαίνει σε ένα μέρος για πρώτη φορά, προκύπτουν εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί. Όπως αυτές που ακολουθούν!

Πρωταγωνιστές είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, με τον οδηγό της Scuderia AlphaTauri, Γιούκι Τσουνόντα. Οι δυο τους παίρνουν μία πρώτη γεύση από ένα θεσμό αγώνων που δεν είναι διαδεδομένος στα μέρη μας αλλά αποτελεί… σουξέ στη Φλόριδα!

Ο λόγος για τους αγώνες με Swamp Buggies, ενδιαφέρουσες κατασκευές που μάχονται στους βάλτους. Με χαμηλό βάρος, τον εκκωφαντικό κινητήρα στο πίσω μέρος, ουσιαστικά «τρέχουν πάνω στο νερό», αν και όπως φαίνεται στην περίπτωση του Ιάπωνα οδηγού, οι… σούζες αποτελούν κομμάτι του παιχνιδιού.

Στους συγκεκριμένους αγώνες που αποτελούν δημοφιλή θεσμό στον Αμερικανικό Νότο, μαζεύοντας χιλιάδες θεατών και… διώχνοντας τις αλιγάτορες της περιοχής, τα Swamp Buggies αναπτύσσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 75 μίλια/ώρα!


Μετά από αυτά τα teasers που μοιράστηκαν η αυστριακή και η ιταλική ομάδα, περιμένουμε με ενδιαφέρον το video με τη συνολική εμπειρία των οδηγών τους!