Formula 1: Η Mercedes θα κάνει πειράματα στο Μαϊάμι

Formula 1: Η Mercedes θα κάνει πειράματα στο Μαϊάμι
Ο επόμενος αγώνας της F1 είναι κρίσιμος για την ομάδα που όπως όλα δείχνουν παίζει το τελευταίο της χαρτί για φέτος.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 έχει ξεκινήσει με το χειρότερο τρόπο για τη Mercedes-AMG. H ομάδα που κατέκτησε τα τελευταία 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing.

Στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια είχε τη χειρότερη φετινή της επίδοση, με τον Τζορτζ Ράσελ να τερματίζει στην 4η θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον λόγω της κακής απόδοσης της W13 και του αργού pit-stop της ομάδας του κατέληξε εκτός βαθμολογούμενης 10άδας. Η γερμανική ομάδα ξέρει πως πρέπει να βελτιώσει την επίδοσή της και μάλιστα σύντομα, αν θέλει να έχει την παραμικρή ελπίδα να είναι ανταγωνιστική.

Λιούις Χάμιλτον

Επόμενος αγώνας στο πρωτάθλημα είναι το Grand Prix Μαϊάμι στις 6-8 Μαΐου. Εκεί η γερμανική ομάδα σκοπεύει να φέρει μία σειρά από αναβαθμίσεις και ευελπιστεί να ξεκλειδώσουν τη δυναμική της W13 E Performance. Στο preview της Mercedes o επικεφαλής της, Tότο Βολφ, μίλησε για τις προσδοκίες των πρωταθλητών.

«Στην Ίμολα ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο για εμάς. Ο Τζορτζ έκανε φοβερή δουλειά τερματίζοντας 4ος, έχοντας όμως μία καλή θέση εκκίνησης. Στον Λιούις δε δώσαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ή τη σωστή θέση στην πίστα για να δείξει τον πραγματικό του ρυθμό. Από τότε που φύγαμε από την Ιταλία, μάθαμε αρκετά για το μονοθέσιο και παράλληλα η γνώση μας ενδυναμώθηκε από δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα και στις προσομοιώσεις στο εργοστάσιο. Βρήκαμε διάφορες οδούς επιδιώκοντας να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας και θα συνεχίσουμε τους πειραματισμούς μας στο Μαϊάμι, ώστε να συγκρίνουμε την επίδοση στην πίστα με τις προσομοιώσεις. Αν όλα καλά θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο εξέλιξής για τους επόμενους αγώνες. Το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν έχει ανάψει μία φλόγα σε όλους στην ομάδα, που επιθυμούν να διορθώσουν τις αστοχίες μας», είπε ο Αυστριακός.

Όσο για τη νέα διαδρομή στο Μαϊάμι, ο Βολφ δήλωσε: «Πρόκειται για μία νέα πρόκληση και ένα ταξίδι στο άγνωστο. Η πίστα είναι απαιτητική με πολλές διαφορετικές στροφές. Ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθεί το τριήμερο, θα είναι πιστεύω φανταστικό».

Έπειτα από τέσσερις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, η Mercedes μετρά 77 βαθμούς, ενώ η Ferrari που προηγείται έχει μαζέψει 124.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!