Formula 1: Ο Χέρτα «απειλεί» τον Ρικάρντο

Formula 1: Ο Χέρτα «απειλεί» τον Ρικάρντο
Το μέλλον του Αυστραλού οδηγού στη βρετανική ομάδα δεν είναι σίγουρο, με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του να γλυκοκοιτάζουν τη θέση του.

Από τη στιγμή που μετακόμισε στη McLaren το 2021, ο Ντάνιελ Ρικάρντο δεν αποδίδει όπως τον είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Παρά τη μεγάλη νίκη του στο Grand Prix Ιταλίας, ο Αυστραλός δεν έχει δικαιολογήσει την παρουσία του στη βρετανική ομάδα, όντας σταθερά πιο αργός και κατώτερος εντός πίστας έναντι του teammate του, Λάντο Νόρις.

Ο Ρικάρντο είχε μία πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει αρκετούς βαθμούς στον αγώνα της Ίμολα, όμως προκάλεσε επαφή με τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari στην εκκίνηση του αγώνα και ως αποτέλεσμα τερμάτισε εκτός βαθμών. Το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με καθόλου καλό τρόπο για τον Αυστραλό που μετρά μόλις μία 6η θέση στον εντός έδρας αγώνα του στην Αυστραλία.

Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, η θέση του Ρικάρντο στη McLaren δεν είναι βέβαιη. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Τζο Σόουγορντ, αποκάλυψε στο blog του πως δεν αποκλείεται η ομάδα του Ουόκινγκ να αντικαταστήσει τον Αυστραλό ακόμα και πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του!

«Ο Ντάνιελ Ρικάρντο μοιάζει κάπως χαμένος αυτή τη στιγμή και συνεχίζονται οι φήμες πως το 2024 ή και νωρίτερα ο Ντάνιελ θα αντικατασταθεί από τον Κόλτον Χέρτα, τον Αμερικανό που ο Ζακ Μπράουν πιστεύει πως μπορεί να ανοίξει τις πύλες των ΗΠΑ για τη Formula 1. Θα δούμε αν ο Χέρτα έχει ότι χρειάζεται για να έρθει στη Formula 1, αλλά φαίνεται πως έχει την ταχύτητα», ανέφερε ο Βρετανός.

Ο Χέρτα έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη McLaren, με το ρόλο του να μην έχει αποσαφηνιστεί από την ομάδα. Ωστόσο ο CEO της McLaren F1, Ζακ Μπράουν, αποκάλυψε πως ο Αμερικανός θα οδηγήσει σύντομα την MCL35M, το μονοθέσιο του 2021. Ο Χέρτα, όντας οδηγός της Andretti Autosport στο Indycar, ήταν το φαβορί να πάρει θέση οδηγού στη Formula 1 το 2022, σε περίπτωση που ο Μάικλ Αντρέτι είχε καταφέρει να αγοράσει την ομάδα της Sauber (αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo).

Από το 2021 η McLaren έχει τη δική της ομάδα στο Indycar και ακόμα έναν υποψήφιο ώστε να πάρει τη θέση του Ρικάρντο μελλοντικά, τον Πάτο Ο’ Γουόρντ. Ήδη ο Μεξικανός έχει οδηγήσει το πορτοκαλί μονοθέσιο και πλέον όλα είναι ανοικτά.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!