Volkswagen: Ρεκόρ παραγγελιών με μείωση στις παραδόσεις

Volkswagen: Ρεκόρ παραγγελιών με μείωση στις παραδόσεις

Volkswagen: Ρεκόρ παραγγελιών με μείωση στις παραδόσεις
Η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όμως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα διατηρούν σε ψηλά επίπεδα τον μέσο όρο αναμονής.

Παρά την κρίση στην ενέργεια, τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο απολογισμός της Volkswagen για το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι θετικός. Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν στα 513 εκατ. ευρώ, από 490 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Αντίθετα, ο τζίρος μειώθηκε από τα 17,6 στα 15 δισ. δολάρια, ενώ οι παραδόσεις παγκοσμίως υποχώρησαν από το 1,36 εκατ. μονάδες στο 1 εκατ. (μείωση 25,6%). Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στον Πόλεμο στην Ουκρανία, στην έλλειψη ημιαγωγών και την καραντίνα λόγω της πανδημίας σε πόλεις της Κίνας.

Η τάση πάντως για αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δε δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 η Volkswagen παρέδωσε διεθνώς 53.400 ηλεκτρικά οχήματα (BEV), εκ των οποίων τα 30.300 αφορούσαν το ID.4. Για να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση, η γερμανική μάρκα θέτει σε λειτουργία από τις 20 Μαΐου μία νέα γραμμή παραγωγής για το ηλεκτρικό SUV στο εργοστάσιο του Έμντεν, στη Γερμανία. Το ID.4 θα κατασκευάζεται επίσης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους στην Τσατανούγκα των ΗΠΑ.

Μόνο στην Ευρώπη η παραγγελίες για ηλεκτρικά μοντέλα ID. έχουν ξεπεράσει τις 120.000. Συνολικά οι παραγγελίες που έχει δεχτεί φέτος η Volkswagen στην Ευρώπη είναι περισσότερες από 670.000, ρεκόρ όλων των εποχών. Με δεδομένο ότι οι παραδόσεις το αντίστοιχο διάστημα δεν ξεπέρασαν τα 250.000 αυτοκίνητα, είναι προφανές ότι παραμένει το πρόβλημα με το μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην παραγγελία και την παράδοση ενός νέου αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!