Formula 1: Κι όμως, ο πραγματικός αστέρας του Drive to Survive δεν το παρακολουθεί!

Formula 1: Κι όμως, ο πραγματικός αστέρας του Drive to Survive δεν το παρακολουθεί!
Έναν εκ των πρωταγωνιστών της σειράς-ντοκιμαντέρ του Netflix για την F1, αποκαλύπτει τους λόγους που δεν την παρακολουθεί.

Όταν η Formula 1 σύναψε συμφωνία με τη συνδρομητική πλατφόρμα, κανένας δεν περίμενε πως ο επικεφαλής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ, θα είναι η πιο δημοφιλής φιγούρα σε αυτό. Από την πρώτη σεζόν, πίσω στο 2019, ο Ιταλοαμερικανός κατάφερε να κερδίσει το κοινό με την ξεχωριστή προσωπικότητα και το στιλ του. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που ανυπομονούν για την κυκλοφορία μιας νέας σεζόν, μόνο και μόνο για να τον δουν πάλι εν δράσει

Όμως παρά τη συμμετοχή του σε όλες τις σεζόν, το Drive to Survive δεν τον ελκύει ως τηλεοπτικό προϊόν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο crash.net, o Στάινερ αποκάλυψε τους λόγους που δεν παρακολουθεί τη σειρά του Netflix.

«Δεν το βλέπω και ξέρετε γιατί; Γιατί δε θέλω να αλλάξει επειδή είμαι εγώ μέσα. Επίσης δεν ακούω τις συνεντεύξεις μου, είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν είναι ότι φοβάμαι, απλά δεν το απολαμβάνω. Με το Drive to Survive, το μεγαλύτερο θέμα είναι πως αν το δω, θα προσπαθώ να είμαι διαφορετικός, να είμαι καλύτερος. Όμως αν το κάνω δεν θα είμαι ο εαυτός μου. Θα αφοσιωθώ σε αυτό το κομμάτι και θα χάσω τη συγκέντρωσή μου από την πραγματική μου δουλειά. Διευθύνω μία ομάδα στη Formula 1, δεν είμαι ηθοποιός. Παρά το γεγονός πως κάποιοι με λένε καλό ηθοποιό, εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου. Αυτή είναι η διαφορά. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου πως είμαι πολύ άσχημος για να γίνω ηθοποιός», ανέφερε με αρκετή δόση χιούμορ ο 57χρονος επικεφαλής της Haas.

Γκούντερ Στάινερ

Όμως το Drive to Survive έχει δεχθεί αρκετές φορές κριτική για τον τρόπο που παρουσιάζει τα δεδομένα της Formula 1. Αρκετοί οδηγοί μάλιστα έχουν κατηγορήσει το Netflix πως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ώστε να δημιουργήσει ψεύτικες εντάσεις.

Παρά το γεγονός αυτό, η απήχηση της σειράς είναι πολύ μεγάλη σε κοινό που δεν παρακολουθούσε τη Formula 1. Μάλιστα είναι ένας λόγος που το σπορ έχει δει την τηλεθέαση και το κοινό του, ειδικά στις ΗΠΑ, να αυξάνονται κατακόρυφα.

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!