Formula 1: Drive to Survive χωρίς πρωταθλητή

Formula 1: Drive to Survive χωρίς πρωταθλητή
Η σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix για τη Formula 1 θα έχει μια άκρως σημαντική απουσία: αυτήν του Μαξ Φερστάπεν.

Η Formula 1 προσπαθεί επί διοίκησης της Liberty Media να βρει τρόπους για να έρθει πιο κοντά στους οπαδούς και παράλληλα να φέρει ολοένα και περισσότερο κόσμο στο σπορ. Αυτό έχει γίνει μέσω της μεγαλύτερης κάλυψης από τα social media τόσο από το ίδιο το σπορ όσο και από τις ομάδες.

Το 2019 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix με όνομα «Drive to Survive» και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα κατάφερε να φέρει νέους οπαδούς στο σπορ που δεν είχαν ιδέα το τι ακριβώς είναι η Formula 1. Παρά την επιτυχία του όμως, αρκετοί έχουν ασκήσει κριτική στη σειρά αυτή για τον τρόπο που παρουσιάζει ορισμένες καταστάσεις.

Ένας εκ των οδηγών που δεν συμπαθούν τη σειρά του Netflix είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός διαφωνεί με τη φιλοσοφία και το τι προβάλλει η σειρά και ως αποτέλεσμα ο πρωταθλητής της Formula 1 δεν θα εμφανιστεί στην τέταρτη σεζόν, που έρχεται μάλιστα μετά τη συγκλονιστική μάχη που έδωσε το 2021 απέναντι στον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής επιβεβαίωσε το γεγονός, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο racingnews365: «Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η σειρά αυτή πρέπει να αυξήσει τη δημοτικότητα της Formula 1 στην Αμερική. Από τη μεριά μου ως οδηγός αγώνων και της Formula 1 δεν μου αρέσει αυτό που κάνει το Netflix και δεν θέλω να είμαι μέρος της σειράς. Έδειξαν ψεύτικες αντιπαλότητες που δεν υπήρχαν ποτέ στην πραγματικότητα κι έτσι αποφάσισα να μην είμαι πια μέρος του Drive to Survive και να μην δίνω συνεντεύξεις. Δεν μου αρέσουν τα σόου που βασίζονται στο δράμα, προτιμώ γεγονότα και την πραγματικότητα».

hamilton verstappen 2021

Ωστόσο λόγω της μάχης που έδωσε για το πρωτάθλημα, πιστεύει πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στην οθόνη: «Πιθανότατα στη σειρά του Netflix θα εμφανιστούμε ως αντίπαλοι. Κάποια στιγμή σκοντάψαμε ο ένας πάνω στον άλλο καθώς περπατάγαμε. Μάλλον θα το δείξουν».

Η σειρά του Netflix δεν διστάζει να παρουσιάζει καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τρανό παράδειγμα είναι η υποτιθέμενη αντιπαλότητα ανάμεσα στους Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ όταν οι δυο τους ήταν teammate στη McLaren, ενώ στην πραγματικότητα η σχέση τους ήταν κάτι παραπάνω από καλή.

Την άποψη του Φερστάπεν συμμερίζεται ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον: «Είμαι ρεαλιστής και γνωρίζω πως δεν θα είναι αληθινό αυτό. Ξέρω πώς δρουν αυτοί οι άνθρωποι και το πώς σκέφτονται, αρκετοί από αυτούς. Όταν βλέπω πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τότε θα ήμουν κι εγώ λίγο εκνευρισμένος, σαν τον Μαξ».

Το Netflix δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα σεζόν του Drive to Survive, όμως αναμένεται πριν την έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1.

Image credit: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!