Formula 1, Μαϊάμι: Διευθυντές Αγώνα-Covid, σημειώσατε 1!

Formula 1, Μαϊάμι: Διευθυντές Αγώνα-Covid, σημειώσατε 1!
Όπως όλα δείχνουν, ο πρώτος αγώνας της F1 στο Μαϊάμι θα διεξαχθεί υπό την παρουσία του επίσημου Διευθυντή Αγώνων.

Πριν από λίγες ημέρες, η Formula 1 βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς οι δύο νέοι Διευθυντές Αγώνων, Εντουάρντο Φρέιτας και Νιλς Βίτιχ βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19.

Οι δύο άντρες αντικατέστησαν τον Μάικλ Μάσι στη θέση αυτή για το 2022, έπειτα από όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι που έκρινε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 και την έρευνα που πραγματοποίησε η FIA. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι δυο τους εναλλάσσονται στη θέση αυτή, όμως όντας αμφότεροι θετικοί στην Covid-19 μερικές ημέρες νωρίτερα, γεννήθηκε προβληματισμός ενόψει του αγώνα του Μαϊάμι.

Ωστόσο όπως αναφέρει το The Race, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας o Βίτιχ επέστρεψε αρνητικό τεστ κατά της Covid-19 και θα παραβρεθεί κανονικά στον πέμπτο αγώνα του 2022. Σε περίπτωση που δεν μπορούσε να ταξιδέψει, το σπορ θα ήταν σε μία αρκετά δύσκολη θέση διότι ο έτερος Διευθυντής Αγώνων της F1, Εντουάρντο Φρέιτας, θα διατελεί το ρόλο αυτό το ίδιο τριήμερο στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο για τον δεύτερο αγώνα του WEC στο 2022. Εφόσον φυσικά είχε κι εκείνος αρνητικό τεστ.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η εναλλακτική της FIA σε περίπτωση που δεν ανάρρωνε ο Βίτιχ ήταν ο Διευθυντής Αγώνων της Formula E, Σκοτ Έλκινς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!