Formula 1: Θετικοί στην Covid-19 και οι δύο αντικαταστάτες του Μάσι!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Θετικοί στην Covid-19 και οι δύο αντικαταστάτες του Μάσι!
Με το Grand Prix του Μαϊάμι μόνο μία εβδομάδα μακριά, τόσο ο Νιλς Βίτιχ όσο και ο Εντουάρντο Φρέιτας μπήκαν στα… pits!

Σε αδιέξοδο βρίσκονται αυτή τη στιγμή η Formula 1 και η FIA, καθώς και οι δύο διευθυντές αγώνα φέρονται να είναι θετικοί στην Covid-19! Σύμφωνα με το έγκυρο Sky Sports, τόσο ο Νιλς Βίτιχ όσο και ο Εντουάρντο Φρέιτας, οι δύο δηλαδή άνθρωποι που στρατολογήθηκαν για να καλύψουν τη θέση του αμφιλεγόμενου Μάικλ Μάσι, είναι… εκτός μάχης.

Όλα αυτά, με τις επίσημες διαδικασίες του παρθενικού Grand Prix του Μαϊάμι μόνο μία εβδομάδα μακριά, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές στην αγωνιστική διαδρομή της Φλόριδα, διεξάγονται την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχει επιβεβαιώσει ή σχολιάσει το εν λόγω ρεπορτάζ, με τον Βρετανό δημοσιογράφο Κρεγκ Σλέιτερ να επικαλείται πηγές σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Δεν είναι σαφές το πότε οι δύο άνδρες βρέθηκαν θετικοί αλλά καθώς δεν διέρρευσε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια που έλαβε χώρα στην πίστα της Ίμολα, λογικά τα θετικά τεστ ήρθαν μετά τον αγώνα. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένας εκ των δύο να βγει αρνητικός, εγκαίρως, ώστε να πραγματοποιήσει το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τι θα γίνει όμως αν αμφότεροι δεν προλάβουν; Το Sky Sports παρουσίασε διάφορες επιλογές, θέτοντας εκτός κάδρου τον Μάσι, που βρίσκεται στην Αυστραλία. Μετά τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι και κυρίως όσα ακολούθησαν του αγώνα που έκρινε τον τίτλο του 2021, πολύ δύσκολα θα δούμε τον Αυστραλό να επιστρέφει στον παλιό ρόλο του – έστω και προσωρινά.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Το λογικό και πιθανότερο, είναι να δούμε τον πολύπειρο Χέρμπι Μπλας, να έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Το άλλοτε δεξί χέρι του αείμνηστου Τσάρλι Ουάιτινγκ, έχει επιστρέψει φέτος στις πίστες εκτελώντας χρέη συμβούλου του εκάστοτε διευθυντή αγώνα. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να αναλάβει αυτός τις αρμοδιότητες εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον Κόλιν Χέιγουντ, που μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να είναι αναπληρωτής διευθυντής αγώνα στο Μαϊάμι. Ωστόσο εύλογα, η FIA, διστάζει να βάλει σε αυτό το νευραλγικό ρόλο κάποιον χωρίς εμπειρία σε αυτόν και δίχως αρκετό χρόνο να εξοικειωθεί με τις διαδικασίες.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!