Μία εξωτική μοτοσικλέτα από την Aston Martin (vid)

Μία εξωτική μοτοσικλέτα από την Aston Martin (vid)
Η μοναδική Aston Martin AMB 001 κατασκευάστηκε σε μόλις 10 μονάδες και ήδη οι τρεις έχουν παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες!

Η Aston Martin είναι πασίγνωστη για τα πανέμορφα και εξωτικά της αυτοκίνητα και φυσικά από τον Βρετανό σούπερ πράκτορα James Bond. Ελάχιστοι ωστόσο είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως η βρετανική φίρμα είχε παρουσιάσει πίσω στο 2019 και την πρώτη της μοτοσικλέτα. Στην EICMA του 2019 η Aston Martin είχε παρουσιάσει την AMB 001 ένα πρωτότυπο superbike το οποίο ποτέ κανείς δεν πίστεψε ότι θα βγει στην παραγωγή.

Aston Martin

Η Aston Martin διέψευσε τις Κασσάνδρες και έπειτα από τρία χρόνια αποφάσισε να κατασκευάσει τελικά τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα σε περιορισμένο αριθμό. Η μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Brough Superior και στόχος των σχεδιαστών ήταν να ακολουθεί το δικό της μοναδικό δρόμο τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα υλικά κατασκευής. Τα τρία πρώτα AMB 001 βρίσκονται πλέον στα χέρια των ιδιοκτητών τους και ακόμα επτά βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατασκευής προκειμένου και εκείνα να πάρουν το δρόμο προς τα γκαράζ των πελατών.

Aston Martin

Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν δικύλινδρο κινητήρα 997 κ.εκ. V88 ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 180 ίππους. Συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτη της APTC, ενώ η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από την Inconel. Το πλαίσιο είναι χειροποίητο με τεχνολογία CNC, ενώ το υποπλαίσιο είναι από ανθρακονήματα και κομμάτια τιτανίου. Οι τροχοί είναι από αλουμίνιο, ενώ τα φρένα είναι αγωνιστικού τύπου.

Aston Martin

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλού επιπέδου με ανθρακονήματα σε πολλά σημεία και χρήση δέρματος στο τιμόνι, το ρεζερβουάρ και τη σέλα. Ο Τιερί Ενριέτε, Πρόεδρος της Brough Superior δήλωσε: «Πετύχαμε τελικά τον στόχο μας όσον αφορά την απόδοση. Η AMB 001 είναι μια μοτοσικλέτα με έναν χαρακτηριστικό σφύριγμα του τούρμπο το οποίο συνοδεύει τον μοναδικό σχεδιασμό της». Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι κάθε μοτοσικλέτα κοστίζει 108.000 ευρώ!

Δείτε τις πρώτες δοκιμές της AMB 001 σε πίστα, στο video που ακολουθεί...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!