Ποιο είναι το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της BMW iX;

Ποιο είναι το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της BMW iX;

Κώστας Παστρίμας
Ποιο είναι το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της BMW iX;
Η BMW επέλεξε ένα από τα καλύτερα ελαστικά για το νέο ηλεκτρικό SAV της iX.

Όταν παρουσιάστηκε το νέο iX της BMW προκάλεσε τον ενθουσιασμό των φίλων της γερμανικής μάρκας τόσο με τον όμορφο σχεδιασμό του όσο και με την απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος. Ένα τόσο προηγμένο όμως αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει και τα κατάλληλα ελαστικά για να διατηρεί τις κορυφαίες επιδόσεις και παράλληλα να κρατάει την κατανάλωση ενέργειας σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η BMW λοιπόν αποφάσισε να τοποθετήσει στο κορυφαίο της ηλεκτρικό μοντέλο το νέο Goodyear EfficientGrip Performance 2. Το προσφέρει στους οδηγούς μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, μαζί με εξαιρετικό χειρισμό και υψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε διάφορες οδηγικές συνθήκες. Έχει
σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αυτονομία και έχει 20% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή στις πρώτες δοκιμές, καθώς και 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση από τον προκάτοχό του.

Goodyear

Οι διαθέσιμες διαστάσεις του ελαστικού είναι σε ζάντες διαμέτρου 20 και 21 ιντσών για το BMW iX, ενώ οι ίδιες διαστάσεις καλύπτονται και από τη σειρά χειμερινών ελαστικών Goodyear UltraGrip Performance+. Το Goodyear UltraGrip Performance+ φέρει τη σήμανση 3 Peak Mountain Snowflake (3PMSF), το οποίο δηλώνει την εξαιρετική απόδοση του ελαστικού στο χιόνι. Με εξαιρετικές δυνατότητες τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, τα χειμερινά αυτά ελαστικά, επιτρέπουν στους οδηγούς του BMW iX να απολαμβάνουν υψηλές επιδόσεις ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Goodyear

Τα διαθέσιμα ελαστικά έχουν διαστάσεις 235/60R20 108H - Goodyear EfficientGrip Performance 2, 255/50R21 109Y - Goodyear EfficientGrip Performance 2, 235/60R20 108H - Goodyear UltraGrip Performance+ και 255/50R21 109H - Goodyear UltraGrip Performance+. Ο Χάνς Βρίσεν, Εκτελεστικός Διευθυντής της Goodyear για τις χώρες ΕΜΕΑ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το BMW iX έγινε το πιο πρόσφατο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει ελαστικά Goodyear ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Το EfficientGrip Performance 2 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω της εξαιρετικής απόδοσης και της χαμηλής αντίστασης κύλισης, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο απόδοσης, ενώ με το UltraGrip Performance+ το χειμερινό ελαστικό της Goodyear, οι οδηγοί του BMW iX καλύπτονται ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

Goodyear

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!